Läppstiftsmetoden och storstädning av orangeriet

Låt mig presentera min nya look!
Nåja, den är högst ofrivillig eftersom jag lider av någon form av lååååångdragen ögoninflammation sedan i januari (efter vinterkräk, ryggskott och covid – nä men hej 2024, hahaha).

Fejar på med att byta örngott, rengöra ögon och försöka förstå var i vårdapparaten jag kan få hjälp. I väntan på att hitta någon som kan hjälpa mig så fick jag tipset av en vän att köra läppstiftstricket.

Toppen när en inte får sminka ögonen, vill komma bort från “se-sjuk-ut”-looken och det vankas offentliga uppdrag som föreläsare och moderator.

Håller tummarna för att detta ska gå över snart, för längtar efter exotiska saker som att bära kontaktliner, solglasögon och få dra på mig en eyeliner till fest. Och framför allt: känna mig frisk.
Nog för att jag haft glasögon sedan jag var 14 bast, men jag är fortfarande ovan vid att bära dem till vardags. Vet inte var jag börjar och slutar liksom (vilket blev lite väl mycket tydligt när jag var på Jumpyard med kidsen och liksom missade vissa trampoliner, hahaha).

Nåväl. I helgen ska jag ta mig an våren!
Storstäda orangeriet och röja efter nedfallna/nedtagna träd på tomten. Ser så vansinnigt mycket fram emot det. Kanske kör en picknick på orangeri-taket också!

Rapport kommer – lovar.

Glasögon på.

Glasögon av (när jag skulle plåta en bild till ett projekt).

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Anna

  Ögoninflammation inte roligt. Haft det i familjen nån gång och fått bra hjälp av distriktsköterskan minns jag. Hon gav oss nån gul salva, som gjorde att vi såg ännu gräsligare ut…men det hjälpte mycket bra fast fick hålla på ett tag. Byt alla (japp) handdukar varje dag. Byt örngott varje dag. Kanske påslakan och underlakan också om du sover så ögonen kommer i kontakt med dem. Ha god handhygien. Vet att vi också baddade med avsvalnat kamomillte. Man baddar med en bomullstuss, eller små bitar av gamla (rena…) tunnslitna lakan eller typ t-shirts från yttre ögonvrån till inre. Byt tuss mellan varje gång och mellan varje öga samt tvätta händerna mellan du baddar varje öga så smitta inte går från ena ögat till det andra. Det kan tyckas joxigt med en massa extra tvätt mm medan ögoninflammationen pågår men det är ju ännu gräsligare att inte få bukt med den.
  Hoppas det går över snart. Tror salvan hette noviform men du kanske redan provat den? Den ger fläckar som inte går bort på bla örngott så kan ju vara bra att använda sina fulaste…eller kränga gamla t-shirts över kuddarna.

  1. emma

   Nä, det är sannerligen inte roligt. Ett meck är vad det är. Jag har gjort allt – många tvättar har det blivit!
   Och testat olika krämer, men inget funkar dessvärre. Nu hoppas jag att tiden ska länka allt.
   Kram och tack för tips!

 2. Alexandra

  När jag hade en ögoninflammation som jag inte blev av med (den kom och gick i omgångar under 6 mån) fick jag till slut remiss till ögonmottagningen. Där konstaterades blefarit – alltså ögonlocksinflammation. Kanske värt att be om remiss till ögon?

  1. emmasundh

   Fick tips om att det kan vara denna åkomma på annat håll, och det passar ju onekligen in på symptomen. Har inte fått remiss (än), men ringde ögonmottagningen som skickat mig en massa info om hur jag ska göra kring blefarit (värma ögonlocken), så ag ska testa det och se om det blir någon skillnad.
   Tack för att du hör av dig. Guld ska du veta.

  2. emmasundh

   Herregud vilken långdragen skit alltså. Har också funderat på sån där mask. Får nog bli en sån.
   Tusen tack igen!

 3. Alexandra

  Ja värma och massera med ljummet vatten är toppen. Jag köpte en sån där mask som man kan värma i micron för ögonen också. Sen fick jag först en, sen en till kur (efter första kom det igen), ganska stark och rejäl antibiotikabaserad salva som man skulle köra morgon och kväll i typ 7 dgr eller något. Inte så kul men det gav faktiskt med sig till slut pga det. Hoppas det ordnar sig för dig! Styrkekram!

Lämna ett svar