Kika in i framtiden, lär dig mer om klimatet och copy good ideas with pride

Vill du ha en god klimat-nyhet?
Då kommer en här!

En av de vanligaste frågorna jag får via mejl och DM är “var ska jag börja?”, “jag vill påverka – hur gör jag” eller “VAD SKA JAG GÖRA”.

Efter en höst där miljösatsningar monteras ner, ambitionerna sänks, klimatkrisens effekter kommer allt närmare och klimatmålen snarare ses som ett gulligt tillval på glassen hörs ropen allt högre.

Det finns så många taggade människor därute som vill göra, påverka, lyfta, dela eller slänga sig på det omställda framtids-tåget (och ta med hela arbetsplatsen på resan), men vet inte var de ska börja.

Därför har Klimatklubben – med hjälp av ett ovärderligt pang-team – skapat en sajt som inte bara sänker trösklarna. Vi gräver ner dem.

Tanken är att du ska trilla ner i engagemang och egentligen kunna copy/paste:a dig fram till att påverka!

Vi vill göra det så enkelt att agera att det upplevs plättlätt i samtidsmänniskans fullspäckade liv. Det ska gå att kila in engagemanget på bussen, på lunchen, i matbutikskön och i pausen på bygget.

I dag lanseras en sprillans nya Klimatklubben.se där vi öst in med guider för hur du skriver medborgarförslag, debattartiklar, hur du kan förändra på arbetsplatsen, påverka med plånboken, skapa framtidens kommun, anordna en loppis eller ett klädbyte och vad du ska tänka på när du skriver en insändare eller mejlar en politiker.

Här finns till och med mejl färdiga att kopiera.

Vi har också samlat satsningar som sker i andra kommuner, regioner och länder.
Om de kan – kan väl vi?

Vi befinner oss i en klimatkris och en massutrotning av arter. Vi har liksom inte tid att visa oss på styva linan med nya, fräna idéer, det går alldeles utmärkt att kopiera, förfina och langa ut – med ännu bättre resultat än orignialet.
Copy with pride!

Dessutom kan du nu också bli medlem i Klimatklubben, stötta Klimatklubbens arbete och signa upp dig på “Agera för klimatet” som ger dig lättroddade, snabba do’s rakt ner i mejlboxen. Det kan vara en namninsamling eller en knapptryckning för ett mejla ansvarig politiker inför ett avgörande beslut exempelvis.

Detta är det första släppet, och mer kommer inom kort.

Exempelvis kommer vi samla medborgarförslag – skrivna av välkända personer – redo att kopieras av dig till din kommun. Smarta idéer på repeat kallar vi det.

Kanske har du skivit ett medborgarförslag som borde kopieras av fler?
Tipsa oss på hej@klimatklubben.se!

Spana in nya Klimatklubben  och börja med den enklaste formen av engagemang: dela vidare!

Stort tack till Maja Säfström som satt tonen med sina rappa illustrationer! Du är bäst!
Och vad skulle vi gjort utan Jennie och Sofia (som projektlett denna satsning), Klimatklubbens fantastiska styrelse, Hello som byggt sajten och alla volontärer som på olika sätt har bidragit.
Och tack Postkodstiftelsen som gjort detta möjligt.

Och inte nog med ny sajt, i dag langar vi också ut ett nytt avsnitt av Plan B-podden som handlar om hur och varför vi ska påverka.
Lyssna loss här!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Lämna ett svar