I’m back! Och har ett nytt drömjobb!

Hej på er! Hoppas att ni haft en fin sommar och känt latheten kittla på märgen.
Jag önskar att jag kunde säga att jag legat som en död torsk i en hängmattan, kopplat bort och av och det är just därför det har varit föga uppdateringar här.  Meeeeen det har varit allt annat än det.

Lätt hektiskt. Men jädrigt bra (ska tilläggas)!

I mitten av juni flyttade vi in i vårt halmbalshus (på nedervåningen), samtidigt som det var jobb-slutspurt inför semestern (som egenföretagare har jag ju ingen semester, utan den jobbas in) och i samma veva skrev jag på kontrakt för ett jobb (!?).
Någon sa att det var värmebölja i juni? Den märkte jag inte av.
Däremot kom åska. Pang, boom, så dog min elcykel.

Förutom att greja med trasig elcykel så har jag varit fullt upptagen med att kånka grejer från vårt gamla boende till halmbalshuset, få huset beboeligt, strukturera upp klädhögar med hjälp av Blocket-fyndad förvaring, packa upp porslin och tidigare magasinerade grejer och så klart: ta emot efterlängtade besök! Som vi längtat efter att öppna upp dörrarna till vårt hus och bjuda in! Så det gjorde vi – med råge! Älskade det!

Sedan var det ju det där med det gamla boendet som tydligen behövde rensas ut och städas … Och en 40,5-årsfest som skulle roddas ihop.

Som att det inte var nog har  jag och Maria fullkomligt manglat ut poddavsnitt denna sommaren. Och vi klipper ju allt själva va, så ja, ni förstår ju.

Men det blev fyra härliga avsnitt:

Bonus: Stad vs landsbygd
Bonus: Tid, tempo & omställning
Bonus: Bremen, baby!
Bonus: Vad är grejen med cirkulära gallerior?

Lyssna, om du inte redan gjort det. Och se hur dåligt jag levde upp till mina ord i avsnittet om tid och tempo (nu med facit i hand).

I det senaste avsnittet  Bonus: Vad är grejen med cirkulära gallerior  så avslöjar jag en gnutta vad det är jag ska pyssla med i höst (jämte ett annat projekt som än så länge är hemligt).

Vad är det jag ska göra då? Jo, jag är sedan några veckor tillbaka kommunalt anställd! Tjohoo! Det är en deltidsanställning som sträcker sig fram till årsskiftet och innehåller ett stycke drömprojekt. Jag ska nämligen projektleda en cirkulär popup-galleria i Karlstad tillsammans med världens bästa gäng på Karlstad kommun!

Popupen – som fått namnet Rundgång och grundar sig i ett medborgarförslag (heja Jessica!) – kommer öppna upp i oktober på en central plats i Karlstad och servera framtidens alla smartheter på ett krispigt sätt. Vi hoppas få med både kedjor (och deras cirkulära koncept), secondhandbutiker, lokala butiker (så att de får möjlighet att testa på framtiden), spännande start ups, matbutiker, reparatörer, skräddare, skomakare och teknikrenoverare. Och sedan kurera allt till en helt oemotstålig popup!

Lätt taggad. Lätt!

Mer om detta inom kort – var så säker!
Och ja, mer om huset och sommaren kommer så klart också. Måste bara skörda mejl och få styr på allt på att göra-listan först.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 16 kommentarer

 1. Karin

  Men oj, så roligt – för oss i Värmland, och för dig förstås. Grattis till jobbet.

  1. emmasundh

   Tack snälla du! Ska bli så HIMLA roligt!

 2. Jenny

  Kan inte tänka mig en mer lämpad person till den rollen! Stort grattis!

  1. emmasundh

   Ska bli så HIMLA KUL! Drömjobb!

 3. Anna T

  Stort grattis! Du inspirerar!

  1. emmasundh

   Tack snälla!

 4. Maria

  Oj vad kul med jobbet! Grattis

  1. emmasundh

   Tack snälla!

 5. Emma

  Wow så kul, grattis!! Tips: SwopShop i Malmö, Folk&Frö i Lund och Kvillehyllan i Göteborg jobbar med typ-ish liknande koncept. Om du/ni vill/behöver få andras erfarenheter, tips och input dvs ☺️ Grattis igen till tjänsten, och grattis Karlstad kommun till att ha sagt ja till ett sådant förslag!

  1. emmasundh

   Åååh, vilka pangtips! Tusen tack för detta.

 6. Elina

  Grattis till din anställning

  1. emmasundh

   TACK! Ska bli såååå kul!

 7. Sofia

  Åh, grattis till nya jobbet och uppdraget, låter superkul! Ser framemot att få läsa mer om det när ni är igång framöver =)

  1. emmasundh

   Tusen tack! Och ja, ska bli så HIMLA KUL!

 8. Jenny

  Du vet säkert redan men Retuna i Eskilstuna är bra exempel att kika på.

  1. emmasundh

   Yes verkligen! Och alla återbruksgallerior som kommit sedan dess. Så många inspirerande!

Lämna ett svar