I mitt kök doftar det syrén i april

Just nu i mitt kök.
Det är fullt av blommor sedan releasefesten (tusen tack). Vaserna räcker inte till, så buketter står i kristallglas, flaskor, burkar – litevadsomhelst.
Som om det inte vore nog? Ett doftljus som luktar syrén.
Den doften är sommar för mig. När jag var liten växte nämligen 4 meter höga syrénhäckar runt vårt hus. De räckte upp till övervåningen, så när man öppnade fönstret kunde man nudda toppen.
Den enda öppningen i syrénhäcken var en vit grind som knarrade när man öppnade den.
Mitt i trädgården växte även en vacker syrénberså, med vita och lila syréner. Där åt vi lunch och drack hemmagjord hallonsaft.
Sedan köpte pappa en ny röjsåg.
Eller ja, syrénerna behövde visserligen kapas också. Men “att pappa köpte en ny röjsåg” är både sant och är en bättre story, så vi använder den som den officiella anledningen. Och alla som testat röjsåg förstår nog vad jag menar. Det är lite svårt att sluta. Inga vackra barndomsminnen om saft i bersån rår på tillfredställningen att möja ner en häck så att säga. Okej, nu ballade jag ur. Detta skulle ju vara ett inlägg om ljuva blommor, kristallvaser syrén och jag börja snacka om röjsågar.
Nåväl. Titta på bilderna, sluta läs.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Madeleine

  Haga jag fick mig ett gott skratt. Tack för att du gjorde min dag.

 2. Nea

  Haha! Jag gillade texten! Lite oväntat sådär

 3. Anna J

  Jag älskar också syrendoft. Mina föräldrar har också härliga syrenhäckar i sin trädgård och pappa lovade mamma att aldrig ta bort dom och det löftet har han hållit. Älskar att sitta i syrenbersån och dricka kaffe och känna den ljuvliga doften. Tack för en fin blogg!

 4. Karin

  Hej! Så sant med röjsågen, fantastiskt roligt ju! Har en fråga angående er vintage frisyr-bok, hur har tankegångarna gått kring redigering/photoshopping av bilderna?
  Tack för en finfin blogg!

 5. Maria

  I Paris har syrénerna börjat slå ut nu:)

 6. Lina

  Tack Emma nu fick jag skrocka med telefonen i näven igen på det där viset som enligt min man enbart komplett galna människor gör.

 7. Malin

  Vilken härlig och lite sorglig historia om syrenbersån. Förresten så fick jag hem din senaste bok häromdagen. Den är otroligt välgjord och fin. Och du som person är inspirerande eftersom du vågat kasta dig ut. Det ger pepp! Så tack för det.

 8. Ellen

  Hahah! Man kan inte riktigt sluta, jag förstår exakt!

Lämna ett svar