Kökets viktigaste låda!

Låt mig stolt presentera kökets (hemmets?) viktigaste låda.
Den står på en central plats och används i stort sett varje dag.

Låt oss öppna.

Så där ja.
Sedan vi flyttade in i huset har vi börjat med en ny tradition. Kortspel efter maten.
Kanske det mysigaste ever.

Min mamma, som bor 100 steg bort,  lever ju numera ensam och kommer över på middag i stort sett varje dag. Hon är en korthaj av rang, så när middagen är avdukad åker kortlekarna fram och vi spelar allt från 500 till Ruter sju och Haisty Patience. Det fuskas, retas och tjafsas hjärtligt, och kidsen har blivit ena riktiga sluga kortspelare (som dessutom skyller sina fusk på att mormor har lärt dem).

Jag har länge tänkt att skriva om detta generationsboende-upplägg, att vi numera är fem i familjen, men inte kommit mig för.
Så det får bli nu, i samband med kortspelslådan!

Kan så hjärtligt varmt rekommendera det!
Gudarna ska veta att jag och mamma inte alltid dragit jämt, men under de tre åren som jag bott här har vi kommit varandra närmare än någonsin. Jag trodde att vi skulle tjsafsa stup i kvarten, men det gör vi verkligen inte. Nu är mamma en del av vår vardag, och vår familj.

Vid middagstid knatar hon över ängen med persilja-kvistar i handen (hennes bästa) och i sällskap med katten Jumanji. Denna vita, fluffkatt bodde ju hos oss i Midsommarkransen, men när vi flyttade till Värmland och pappa gick bort valde Jumanji att bo hos mamma framför oss. Det är som att han känner att han har ett mission.
När mamma kommer över till oss om kvällen bjuds hon på middag medan katten Jumanji väntar utanför. Våra kattbusar brukar gå ut och leka med honom (oklart omdet är uppskattat), och när mamma sedan går hem efter middag och kortspel så följer Jumanji efter.

Förstå vad gulligt. Att katten väntar, och liksomhar koll på mamma.
Ja, där fick ni en bit av vår nya vardag inslaget i en kortspels-låda!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Mia

  Men gud vad gulligt att katten följer med din mamma. Haft katt och dom är så kloka och har så mycket känslor. Kram.

  1. emmasundh

   Ja, alltså katter! Samma sak på min pappas demensboende, där en katt (på eget bevåg) flyttat in för att gosa och ta hand om de äldre under deras sista dagar. Så fint!

 2. Helena

  Jag tror stenhårt på generationsboende, kollektiv och andra smarta tillsammans-lösningar. Min mamma och jag beslutade oss för att dela på en lägenhet istället för att ha två ensamhushåll, bästa beslutet ever!

  1. emmasundh

   Men åhhh, vad fint att höra!

Lämna ett svar