I mitt huvud just nu: Värmland, listor och förändringens 2020

Hej Värmland!
Imorgon piper jag och mitt lilla gäng till Värmland. Hem till mina föräldrar och mitt barndomshem. Där ska vi stanna i 10 dagar, gå i skogen, dricka varm choklad, mata mosters höns, besöka badhuset, träffa kompisar, hälsa på min mormor och bara mysa. Och så fira jul. Jag längtar <3

Novellix. 
Jag och mitt Klimatklubben-gäng har ju skrivit kontrakt med ljuvliga Novellix – och ska veva ut fyra små böcker om klimatet. Deadline den 27 januari. Och jag är så taggad. Vi har redan börjat skriva, men i början av nästa år ska det rassla hållbarhet och klimat! Men först lite julledighet. För det behöver jag efter det här händelserika året. Inte minst för min personliga hållbarhet. I år ska jag faktiskt ta lite julledigt i mellandagarna, och verkligen koppla ner.

Katta på semester
Alltså vår lilla lurvboll ska också få lite julledighet. Jumanji åker inte med til Värmland på grund av kattallergi i familjen. Istället får han åka på katt-spa hos Johns föräldrar i Solna. Inga skrikande barn, utan bara klapp från två pensionärer.

Hållbara listan
Husligheter har dragit i gång något fenomenalt, nämligen Hållbara listan – “ett slags galleri över företag och tjänster som fattat grejen, hittat en hållbar affärsmodell och ett högre syfte med sin verksamhet. Företag som vill göra skillnad, både för dig och mig som individer och för samhället i stort.”
Så smart! Spana in!

Blev så träffad av @recoveringshopaholics text på instagram om sin granne Kaj. Som är så lik henne på många punkter, men istället för att oroa sig för klimatkrisen, så oroar han sig för att hans barn oroar sig för klimatkrisen. Jag har mött så många med just den inställningen. Och det oroar MIG.

Kan vi nå målet?
Under hösten har jag haft en insamling via WWF,  som verkar för att stoppa klimatförändringarna, utrotningen av arter och främjar biologisk mångfald. Målet? 10 000 spänn.
Just nu står siffran på 8 015 kronor. Det fattas alltså 1 985 spänn. Givetvis ska jag själv skänka en slant, men om du skulle vilja hjälpa mig att nå målen så vore ingen gladare än jag.
Bästa julklappen måste ju ändå vara en hållbar värld.

Tack för att du hjälper till att rädda min och din framtid. God jul!

2020 – förändringens år?
Julen 2019 ska handla om att ladda. För 2020 kommer bli ett förändringens år. Under hösten har något växt i mig och under 2020 så kommer jag försöka ta tag i det. Det kommer förmodligen bli ett omtumlande år. Många känslor. Men det kommer bli bra. Så nu ett djupt andetag, klapp på axeln för att en snart är i mål med livet i behåll 2019 och hopp om att saker faller på plats under 2020 <3

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Lämna ett svar