I dag smäller det – en snällare jul coming at ya!

Hurra! Äntligen är det dags för vår (Vintagefabrikens) julmarknad, En snällare julmarknad som vi arrangerar i samarbete med Stockholms stadsmission, till förmån för personer i hemlöshet.
En snällare julmarknad är en eko-vego-vintage-marknad som håller till på Skvallertorget i Midsommarkransen. En miljösmart julmarknad, där överskottet går raka vägen till de som behöver det mest i dessa ruggiga tider – de som inget varmt hem har.
En rad fantastiska människor kommer att sälja underbara, miljösmarta julklappar på plats. Vi har samlat underbara illustratörer, vintage-fantaster, återanvändningsproffs (eller vad sägs om de här fantastiska juldekorationerna) och remake-experter för att visa att miljösmart inte är lika med beige tråk, utan personligt, roligt och unikt. Best ever helt enkelt.
Genom att handla av alla dessa människor bidrar du inte bara till en miljösmartare värld, du kan dessutom hjälpa människor i nöd. En big winn-winn! Och du får julklappar på köpet. Kan inte bli bättre.
Det kommer bli magiskt. Vi på Vintagefabriken kommer så klart hålla öppet, Koffertmannen kommer sälja prints och kartor, Fiffis vintage kommer bjuda på fantastiska vintagekläder och accessoarer, nystartade Swedish stockings säljer ekologiska – och dösnygga – strumpbyxor, MadebyElvira har tagit med sin arsenal av fantastiska prints och dekorationer och du kommer även kunna handla hemmagjord flädersaft – från Gröndal! Snacka om närproducerat!

Isabelle Pedersen kommer att sjunga med sin övermagiska röst (alltså du måste höra den – man förförs och vill liksom aldrig lyssna på något annat efteråt), min mamma och pappa kommer att sälja glögg och pepparkakor (fantastiska Coop i Midsommarkransen har skänkt massor av lussegott där hela vinsten går till Stockholms stadsmission) och min man John kommer sälja sina flugor – Doktor Johns prima festflugor – (tillverkade av vintagetyger) till förmånliga priser (där hälften av priset går raka vägen till de som inget hem har). Och om du vill ha ett stycke signerad Vintageparty-bok med tillhörande tygpåse – ja, då är det bara att kika in på fabriken så skriver jag, Lollo och Linda en liten truddelutt till dig eller när och kär.

Stockholms Stadsmission kommer att ha ett egen pop up-shop på maknaden, där de säljer julpynt, adventsstjärnor gjorda av gamla kartor och utvalda godbitar från deras enorma lager. Dessutom kommer vi tillsammans att samla in filtar, jackor och skor till personer i hemlöshet.

Du kommer väl?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Hanna

    Hoppas ni får riktigt många besökare. Hade jag bott nära hade jag absolut varit där.

  2. Therese

    Härlig initiativ! Hoppas dagen varit toppen med härlig stämning, hade gärna kommit om jag bodde närmre…

Lämna ett svar