Hej Östersund, nytt jobb och en ny cirkulär popup!

Hej, hej! Nu osar det cirkulär popup – igen!

Den första tanken om att dra igång en cirkulär galleria dök upp för ungefär 10 år sedan när jag var med och startade upp Vintagefabriken (som inhyste en rad cirkulära aktörer i Midsommarkransen) och drev stadsloppisen Kransenloppis tillsammans med ett grymt gäng.

Tanken blev till en dröm. En dröm om att på en stor yta samla framtidens varor och tjänster och paketera hela fadderuttan på ett attraktivt sätt. Göra det lätt att göra rätt.

Under hösten 2023 fick jag möjlighet att projektleda en cirkulär popup-galleria, nämligen Rundgång. Och nu är det dags för ytterligare en cirkulär popup-galleria att se dagens ljus. I Östersund!
Denna gång projektleder jag inte popupen ensam, utan tillsammans med min kollega Maria Soxbo! Och, Johanna Leymann!
Ja, trion som startade Klimatklubben, skrev “Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft” och “Klimatasken – stora förändringar i litet format” och blev utsedda “Årets framtidsmamas 2019” återförenas för ett stycke cirkulärt projekt.

Hej dröm!

 

Johanna har ju liksom jag lämnat Stockholm och jobbar numera som projektledare för kommunens kommande kretsloppspark. Vilket kap, Östersund!
Jag har följt denna inspirerande satsning – som ska inkludera en massa smartheter på samma yta – på håll, och nu ska jag få vara med på ett hörn.
Detta viktiga, välbehövliga jätteprojekt ligger en bit in i framtiden, och för att kunna fatta smarta beslut så testar kommunen olika koncept som ska kunna implementeras på bästa sätt i den framtida kretsloppsparken.

Under våren ska kommunen testköra en cirkulär pop up-butik mitt i Östersund! Och det är där jag och Maria kommer in i bilden. Jag har ju gjort detta en gång förut (hej Rundgång), sitter inne på värdefulla erfarenheter, misstag, succérecept och har ett enormt sug efter att tweeka konceptet cirkulär popup ytterligare. Göra samma sak fast annorlunda.

Och eftersom jag älskar att samarbeta och ska ha tid för allt annat (boksläpp, föreläsningar, bygge och livet) mitt i detta projekt, så teamar jag upp med Maria!

Sedan i februari är vi anställda i Östersunds kommun och jobbar just nu på distans med att nosa upp och ta kontakt med alla framtidstaggade företag och organisationer som finns i regionen, ta fram koncept och polera idéer.
Planen är att starta upp popupen senare i vår och köra järnet ett par veckor.
Nyfiken? Följ @kretsloppsparken.osd för sjutton, jämtländska gubbar!

Funderar du på vad du ska göra i maj-juni? Ta tåget till Östersund såklart! Och har du tips på grymma aktörer i Östersund? Tagga dem här!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Sofia

  Hurra vad kul! Så kul att fler kommuner ser potentialen i denna typ av projekt. Du är så grym! Avundas ditt driv och blir peppad att göra mer själv.

  1. emmasundh

   Ja, eller hur! Hoppas på att flerkommuner gör samma sak – visar framtiden istället för att prata om den! Och tack för fina ord! Det är himla kul att engagera sig för något bra måste jag säga.

 2. Brita

  Så artut! För en gångs skull bor jag där det händer. Kanske bloggläserskan från tidernas begynnelse kommer fram och säger heja heja!
  Välkomna till Jämtland <3

  1. emmasundh

   Ååååh, vad kul!!!

Lämna ett svar