Hej LOOP – en cirkulär popup-butik mitt i Östersund

Nä, men här har det varit tyst ett tag. Men det beror på att jag har haft fullt upp med öppningen av den cirkulära popup-butiken LOOP i Östersund. Jag och Maria rälsade upp i förra veckan, mötte upp teamet som vi jobbat på distans med sedan i februari – Johanna Leymann och Lisa Esseen – och började bygga popup för fulla muggar.

LOOP ligger i Kärnan i Östersund och kommer vara öppet fram till den 16 juni. Så passa på att göra ett besök och inspireras av den smarta framtiden.

All inredning är återbruk så klart (gamla OSB-skivor som legat som golv under ett skolbygge i Östersund) och butiksinredning som vi ärvt från den förra ägaren. Därefter har vi sprinklat cirkulära varor och tjänster från hela 30 lokala och nationella aktörer över butiken.

3D-printade vaser (gjorda av hushållsplast), jämte begagnade varianter och lampor.

Syftet med LOOP är ju att testköra framtiden, inspirera både företag och medborgare, förklara vad cirkulärt innebär, men också lära sig en hel massa. Teamet i Östersund – Johanna Leymann och Lisa Esseen – projektleder just nu en kretsloppspark som ska stå klart om ett par år. Tanken är att de ska ha ÅVC och handel på ett och samma ställe, plus en massa smartheter som gör det enklare att minska avfallet.

Idén till de här kuberna fick vi från allt strö som lugger i bygghandeln. Jag och John har ju använt en hel del strö i vårt halmbalshus-bygge, så tanken att det måste gå att använda på fler sätt dök tidigt upp i processen. Och Östersund var inte sena att haka på.

Lampor gjorda av gamla cykellampor, flergångsprodukter som ersätter engångs och så utvald secondhand så klart.

Hyrtjänster, renoverad teknik, reparationer och spillsmart får också plats i LOOP.

Som att det inte var nog med LOOP så kopierade vi idén om att ha en tjuvkiksfest dagen innan öppning från Rundgång som jag projektkledde i höstas.

Den 14 maj vällde det in av cirkulära stjärnor i LOOP!

Det klipptes inga band (dumt att förstöra), utan istället knöts ett band.

Dagen till ära hade en rad cirkulära pionjärer bjudits in till Östersund. Som Veronica (som dagen till ära fyllde år).

Det minglades, tjuvkikades och efter några timmar ständes LOOP och vi gav oss ut på stan …

Tillsammans med team inresta, cirkulära pinojärer! Frida Landbecker hade tagit tåget från Norrköping för att spana in LOOP!

Amanda (som jobbar i LOOP) och Kajsa Nordin!

Så många inspirerande på ett och samma ställe!

@hallbarasara @thejeanbosco @kajsanordin @northstyle.ish @stinaloving @theresaaxostyle

Det blev middag på Bua och efterätt på Oense. Så sjukt imponerad av maten – ekologiskt, i säsong och närproducerad. Alla rätt om du frågar mig. Och vego så klart.
Värdigt avslut på kvällen.

Dagen därpå var vi uppe med tuppen för att göra LOOP startklar inför öppning. Klockan 10 öppnades portarna!

Detta gäng hängde på låset! @fridalandbecker @theresaaxostyle @stinaloving @thejeanbosco @northstyle.ish @kajsanordin @hallbarasara

@johannathofelt

 

Fick äntligen träffa @hallbarasara IRL! Så flott!

Passa nu på att besöka LOOP och ta chansen att kliva in i framtiden! Öppet till den 16 juni och fullsmetad med spännade workshops.
Följ här:

@kretsloppsparken.osd

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Lämna ett svar