Gula brallor, lunch i Riksdagen & den lilla kattungen

Nu kommer en liten recap om vad som har hänt i det sundhianska livet de senaste veckorna.
Först och främst har det jobbats hemifrån en hel del. Mest för att spara tid, eftersom en hel del jobb lagts på vänt i och med raket-bokskriveriet. Men också för att jag sakta har börjat bygga upp ett hemmakontor!

Det har hinkats kaffe, smattrats på laptopen och så har jag fått hem de här fenomenala kokböckerna som jag ska sätta tänderna i.
Först ut: “Portionen under tian – bra mat för dig, för din plånbok och planeten” av Hanna Olvenmark som driver kontont Portionen under tian som blogg och på Instagram. 

Och dessutom “Snabbmat för gröna gourmander” av Siri Barje – som river kontot @olivehummer – som jag gillar big time.

Jag har också rensat garderoben och hittat så mycket plagg som jag knappt har använt. Som de här glada, senapsgula brallorna.

Bra röv fick en i dem också. Kul att se den där röven ibland kan jag tycka. Vi lever lite separata liv, jag och röven, och ibland vet jag inte ens om den finns kvar.  Men jo, den verkar sitta där. Hej röven!

 

Har byggt bilar av kartong – med massor av knappar. Kan rekommendera.

En helt vanlig tisdag träffade jag Cinkshop-Elena på en kaffe i Hornstull. Vi snackade hållbarhet och bubblade ur oss en hel massa spännande idéer! Skulle vilja fika med en kvinnlig kreatör per dag tror jag. Det vore något det.

Fick med mig detta fina set med barntallrikar och skedar – tillverkade i bambu – med mig hem.

Kattungen Jumanji gillar torkade blommor tydligen. Den lilla hipstern. Och ja, vi tränar på att han inte ska hoppa upp på köksbordet, men det är ju så mycket skoj där.

Pep hem till Maria Soxbo en morgon i februari, skrev bok, fikade solskensbullar (finns det något godare?) och smygtog en bild på hennes vardagsrum. Så fint!

En dag åkte hela Klimatklubben-grundargänget in till Gamla stan.

Hej hej!

Vårt mission för dagen var …

Dejt med Vänsterpartiet i Riksdagen.
Initiativtagarna av Klimatklubben försöker träffa alla politiska partier för att snacka klimatet, berätta hur många vi är i Klimatklubben och varför det är viktigt att lyssna på medlemmarna, vad vi jobbar med och vilka frågor som våra medlemmar tar upp till diskussion. Vad som engagerar, oroar och skapar debatt. Dessutom passar vi på att försöka ringa in frågor som vi kan jobba med inom Klimatklubben – och hör oss för vad som är möjliga frågor att driva rent juridiskt, så vi inte stöter på någon knepig EU-bestämmelse när vi fått flow i en klimatrelaterad fråga.
Vi har redan träffat Centerpartiet, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och blivit inbjudna av Socialdemokraterna. Nu väntar vi med spänning på resterande, klimatintresserade partier …

Vi käkade lunch i Riksdagens restaurang tillsammans med Jens Holm, Jonas Sjöstedt och Elin Segerlind från Vänsterpartiet. Så trevligt och givande!

Från Riksdagen till det här. Mössen ligger pyrt till – Jumanji har flyttat in.

När det blev helg kom min kompis Nina över  och gosade med bollen, medan våra kids lekte.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Kommentera

Stäng meny