Sporta #gröntbandförklimatet och gör skillnad!

Imorgon, fredagen den 27:e är, det dags – stor klimatstrejk världen över! I Stockholm hålls en manifestation på Medborgarplatsen, med fullt artistpådrag i vanlig ordning. Tidigare har bland annat First Aid kit, Astrid S, Säkert och Miss Li spelat under klimatstrejkerna, och imorgon är det dags för Robyn att äntra scenen.

Förra fredagen var det klimatstrejk för studenterna, och då deltog hissnande 4 miljoner människor världen över. Imorgon fredag är det dags för ALLA att lyfta sina medvetna piece of ass och delta i klimatstrejker. Genom att delta sätter vi press på att klimatfrågor lyfts, sätts på agendan och förs upp till förhandlingsborden.
Det är riktigt mäktigt att delta, och ganska så mycket livsviktigt.

Nu är det dags att steppa upp vårt klimat-game. Inte bara hylla Greta Thunberg, utan faktiskt lyssna på vad hon har att säga.
Stå upp.
Inte mesproppa (vi har inte tid för det).

Kan en inte joina klimatstrejkerna – bär #gröntbandförklimatet.
Rota fram vad du har – tygstuv, paketband eller sjal. Bind runt armen och bär till och från jobbet, på jobbet, i affären, på middagen, AW:s, i baren! Och dela i sociala medier med taggen #gröntbandförklimatet.

Människor är flockdjur. Vi gör som alla andra. Om ingen gör något för klimatet, ja, då kommer vi luta oss tillbaka, sörpla morgonkaffe och tänka att det är business as usual. Men tar en ställning, GÖR NÅGOT, då kommer vi kanske kunna fixa detta.
Tiden är rätt knapp om en säger, så det är inte läge att pilla navelludd och tänka nästa gång.

Jag sitter just nu på tåget mot Göteborg och bokmässan. Jag kommer bära mitt gröna band under hela bokmässan och ta varje tillfälle i akt att prata om att det är dags att stå upp för klimatet. Jag och mina Klimatklubben-kollegor har fått ett flertal förlag att haka på.
Det gröna bandet visar på viljan.
Ingen lever perfekt i dag, för vi lever i ett samhälle fullt av ohållbara normer och det är i dag för svårt att göra rätt, och för lätt att göra fel. Så kan vi inte ha det. Och vi måste börja någonstans, right? Då är ett grönt band en enkel handling.
Knyt det hur du vill, av vad du vill och gör skillnad. Använd din makt.

Vill du delta i en klimatstrejk?
På flera platser i Sverige kommer klimatstrejker att äga rum (här kan du se vilken klimatstrejk som är närmast dig).

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har en kommentar

  1. e

    Hej Emma!

    Vill första säga att du är fantastisk som lyfter klimatdebatten om och om igen. Det behövs fler influencers och kända bloggare som gör det i vardagen. Demonstrationerna idag har varit helt fantastiska.

    Men… jag är också så jäkla förbannad på alla bloggare och influensers som demonstrerar och bara “yo go Greta” och sen flyger fyra, fem gånger per år. Köper nya Volvo-suv och konsumerar på en helt sjuk nivå. Röstar på Ebba, Uffe eller Jimmy. Det är sånt jäkla hyckleri. Miljöpartiet var nära att hamna under 4%-spärren förra riksdagsvalet vilket säger en hel del, när det verkligen gäller i handlingar fegar folk ur. Vad gör vi åt detta hyckleri?

Lämna ett svar