Gotland, middag i det fria och ny plan för min rosa buss

I söndags morse packade jag lånebilen full (älskar att packa bilen och utnyttja varenda liten glipa (någon som känner igen sig?)). John satt inknölad i baksätet med växter i knät och kunde knappt röra sig en centimeter, hehehe. Och så bar det i väg. Mot Gotland!
Eftersom vi åkte mitt i barnens sovstund så läxade vi med kupé. Vi somnade hela högen, tjongpang. När vi vaknade gick vi ut på däck, tittade på havet och sedan var vi framme. Helt klart den ljuvligaste överresa jag varit med om.

Vi kom fram till torpet och öppnade nervöst dörren. Vi hade ställt in oss på att mössen ätit upp sammetssoffan, taket hade ramlat in, det hade flyttat in en tvättbjörn i badrummet och    att alla rör hade frusit sönder. Men ingenting hade hänt. Inte ens en enda liten mus hittade vi. Bara en död fågel i vardagsrummet (hur nu den hade kommit in). Det har ju ränt fenomenala hantverkare och elektriker i torpet hela vintern, så den kanske hade irrat fel.

Började packa upp, ställa medhavda blommor i vaser och återställa torpet som var mussäkrat med soffa på metallhinkar och sängkläder högt upp i skyn.

Det första barnen gjorde var att springa till hästhagen på vår tomt. Lyckan!

Och sedan gick vi på upptäcktsfärd genom trädgården, kikade vilka växter som hade överlevt (hej ros, pioner och stockrosor (!)) och de små stadsbarnen frågade om de fick plocka. Det är svårt det där. Att förklara varför en får plocka vissa blommor (på landet) och andra inte (i stan).

Kidsen sprang runt och ville testa allt. Plocka blommor, gräva i sandlådan, rita med torp-pennor, cykla på trehjulingen, gå med dockvagnen, laga mat på leksaksspisen ,bläddra böcker, lägga pussel, bygga klossar och måla med färgen som stått sedan i höstas.

Vi kikade in i vår rosa buss, lekte chaufför och smidde sommarplaner. 

Vi har ju så himla många projekt på torpet och det här ska ju någon gång bli gäststuga. Men det kommer ju ta tid. Så vår sommarplan är – fanfar – att göra detta till en middagsbuss! Ljusslingor, hängmatta, långbord och mys.
Jag nästan hoppas att det kommer regna på midsommar så kanske vi får inviga!

Vi stökade fram trädgårdsmöbler och dukade upp till middag – utomhus!

 Vi orkade inte göra någon vettig middag så det blev ett ihopplock av diverse. Inte mig emot.

Avslutade aprilkvällen med trädklättring och frågan hur vi ska kunna lämna detta om två veckor. Tja, bra fråga.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Ellen

  åh, fy sjutton så härligt det här ser ut! längtar så mycket till sommaren efter det här.

 2. Marie

  Alltså, Majkens hatt är ju bara för söt!!!

 3. Annika

  Åhhhh! Vilken fantastisk plan gör bussen! 🙂 Hoppas på massor, massor av bilder under tiden som ni fixar den!

 4. Mia

  Men så härligt! 🙂 Och vilka ljuvliga bilder, redigerar du dom i nåt speciellt program?

Lämna ett svar