Fyra nyanser av färg och en gravidmage vecka 29

pennkjol gravid emmas vintage

Här är det någon som har ballat ur totalt på att bära färg. Inget matchat, bara blockat.
Isblått, senapsgult, marinblått och vinrött.
Och en bulle i ugnen.
Magen växer så det knakar. Nu är bebisen därinne ungefär 40 cm lång, vilket helt klart märks när hen rör på sig. Men FYRTIO CENTIMETER, nä, det kan jag liksom inte riktigt ta in.

I förra veckan fick jag krypa till korset och inhandlade tre pennkjolar i trikå. I stort sett alla mina kläder är urväxta nu, så om jag inte ville gå med rumpan bar i väntan på nästa tvätt (och på de typ två plagg jag kan ha nu), så fick det bli webbshopperi. Jag hade en så fin vision om att jag skulle sy själv, men de där fogarna gör mig inte så mobil. Så jag fick köpa första, bästa nya. Gör ont i mitt miljöhjärta – helt klart – men jag får kompensera på annat sätt. Som att ALDRIG göra mig av med dessa kjolar och vårda dem ömt.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Ulrika

  Hej Emma!
  Vad fin du är!
  Hur mycket gravid/vänta barn-böcker, föräldratidningar läser du? Själv har jag inte läst nånting (själv i vecka 27), bläddrat lite i bokhandeln och i tidningskiosken, tycker mest att jag får mindervärdeskomplex av att läsa dem, allt jag ska/borde/måste göra medan jag är gravid och innan barnet kommer. Tar tips från vänner och familj och litar på min egen magkänsla än så länge. Gå aldrig in på Familjeliv.se har jag lärt mig, hemsk sida tycker jag. Hur förhåller du dig till allt det där som finns ute för småbarnsföräldrar?

  Ha det gott!

 2. My

  Hej Emma,
  tack för din fina blogg! Jag undrar var du köpt dina trikåkjolar? Och finns det något smart sätt att lägga ut tweedkjolar med dragkedja – eller är det bara att glömma? Jag kommer nämligen snart vara i samma läge som du… Hälsningar My

 3. Sofia

  För ca ett år sedan så hittade jag till din blogg via Vi Föräldrar, tror jag, och läste om erat missfall. Det gjorde så ont i hela kroppen att läsa om eran stora sorg. Tiden gick och jag glömde av vad din blogg hette och lyckades inte hitta tillbaka hit igen. Jag har många gånger under året funderat på hur det gått för er och hoppats att det gått bra. Vilken lycka då jag nu av en slump hittade tillbaka hit och såg att du minsann har en vacker rund mage nu! Vad härligt! Blir helt tårögd! Stort grattis till er och massor med lyckönskningar! Nu ska jag minsann spara din blogg så jag inte tappar bort dig igen!

  1. emmasundh

   Åh, tusen tack! Vad glad jag blir.
   Stor kram emma

 4. Ellen

  Hihihi, det är lite gulligt ändå, ditt trikåförakt! Älskar framförallt självinsikten och distansen i dina erkännanden om att du har handlat (bampamBAA) trikå! Men mitt miljöhjärta förstår dig! Puss

  1. emmasundh

   Hahaha, vad skönt att du gillar att jag kapitulerar =)
   Ångesten här alltså, över att inte kunna gå, loppisfynda … ta mig fram alltså.
   Stor kram emma

 5. Josefinfint

  Hej! Fint att få följa din graviditet. Blev själv mamma för två månader sen.

  En fråga: var hittar du de där lite längre trikå-kjolarna? Jag tycker att de flesta slutar ovan knäna å jag letar alltid efter längre..,

  Från en som trivs i trikå även efter graviditeten!

  Kramkram å lycka till!

  1. emmasundh

   Hej Josefin! Stort grattis till bebisen.
   Vad spännande!
   De lite längre kjolarna hittar jag på Asos. Tog sin lilla tid att hitta långa kjolar (ALLA slutar verkligen ovanför knät), men dessa sitter hur bra som helst, är lagom långa och rymliga.
   Kram emma

Lämna ett svar