Frisyrer 2005-2015

Äntligen! Innan jul blev jag utmanad av Jessica Silversaga att visa upp lite frisyrhistoria –År av hår: Mina frisyrer 2005-2015. Och det har tagit låååång tid att hitta alla bilder kan jag lova.
Så blir det om en har några bilder på hårddisk, andra i dropbox och ungefär en 50 000 bilder någon annanstans. Pust.
Och alltså åren fram till 2009 var en svår nöt att knäcka. För det första finns knappt några bilder på mig (eller så är de borta) och finns det bilder, ja, då är de tagna ungefär runt 03:00-snåret. Gärna tillsammans med någon annan som ser ut att vara i ungefär samma festliga tillstånd som jag (mig själv med sneda ögon har jag inga problem att visa upp, men är inte säker på att de andra på bilderna är lika taggade). Det var snabba år, det är ett som är klart.

Nåväl. Här kommer min frisyrhistoria 2005-2015:

Smygstartar med en förändringsbild 2004-2014.
Den till vänster kommer från mitt pass. Och yes, under (i stort sett) hela gymnasiet var jag mörkhårig. Färgade i allsköns nyanser.
Och till höger har ni 2014 års variant, blond page.

emmas-vintage-12

2005

Året började med långt, mörkt hår, megasnedlugg och något litet spänne, för att sedan övergå i det här. Klippte av håret och bar det med min naturlig hårfärg.
Ps. Den ENDA bilden tagen i dagsljus under hela 2005. Vampyr-år.
Och ni ser ju hur svår jag ser ut (= tror att jag är).

2005
2006
Vet inte vad som hände. Eller jo, det här hände. Jag blev fransk. Trodde jag i alla fall. Mörk page coming at you.
Bilden kommer från Vecko-Revyn där jag jobbade vid tidpunkten.

2006-frisyr

2007
Ett år som jag uppenbarligen jobbade så mycket att jag inte tog några bilder. Hittar jag några så återkommer jag.
Om jag inte minns fel så skippade jag det franska, sparade ut håret och körde snedlugg. Igen.

2008

Ett spännande frisyrår. Året började med lugg (!?), i mellanakten bar jag ofta plommonstop eller margaretaflätor (!?!?!?) och så slutade året med hårkam eller victory rolls (ja, om bilden till höger är den bästa bild jag kan frambringa på mig själv, så förstår ni standarden på bilderna):
2008-frisyrer
2008 togs även den här snajsiga bylinebilden för tidningen GLAMOUR (som jag jobbade på då).  Hårkam på ena sidan, uppsatt i nacken och snedlugg. Ungefär som 2015 års frisyr …

2008

2009
Hade megalångt, halvblont hår.

2009

2010

… Och det bara växte och växte under 2010. Bar ofta hårkammar eller flätor uppe på huvudet.

2010-frisyrer

2011
Blonderade håret och blev platinablond. Bar håret i victory rolls …

2011

… eller med hårkam. Känns det igen månne?

2011-frisyr

2012

Fortsatte att blondera håret, bar det alltid lockat, med två loopar på ena sidan och en på den andra.

2012-frisyr

2012-frisyrer

2013

Förnyar mig inte nämnvärt.

IMG_4844 IMG_5045

2014

Lockar håret med foamrollers och bär oerhört mycket sjalett eller hatt.

IMG_1620

IMG_2849

 2015
Återgår till hårkammarna som jag använde så mycket förr i tin.  IMG_2776 IMG_64031

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. åh, som jag längtat efter det här inlägget! vad kul med alla frisyrer! och du passar ju utmärkt i mörkt, kort hår. vem kunde ana?! förresten, kan kan kan du inte visa hur du lockar håret när de bara fluffar sig sådär i slutet? det är det jag eftersträvar men det blir liksom bara helkrull istället. bah. puss.

  1. Absolut! Det ska jag fixa =)
   Kram emma

 2. Jättefin! Kan dock knappt se att det är du på de första bilderna ^^

 3. Så jäfla fin i alla frissor. 🙂 kram Nika

  1. Åh, vad gullig du är!
   Kram emma

 4. Så himla kul att se den här hårresan Emma! Minns ett jobb du gjorde för Glamour om hur man tjusar till livets mindre glamourösa ögonblick så att de blir mer bloggvänliga. ÄLSKÄLSKÄLSKADE det och minns samtidigt hur underbart tjusig jag tyckte att du var på bilderna. Har följt din blogg sedan dess. Älskar hur du blandar ytligheter med miljösamvete, och hur grym du alltid är på att lyfta fram andra briljanta tjejer. Toppen är du! Många kramar

  1. Hahaha, åh, MINNS du det? Ramlade faktiskt över det när jag letade bilder och var tvungen att ta upp skämskudden.
   Vad roligt att du följt bloggen så länge, en hissnaden tanken för mig som bara sitter här med laptopen i knät och undrar vem som läser. Stor kram emma

 5. Vacker i allt men det var särskilt kul att se hur snygg du också är i mörk page <3

 6. alltså jag älskar ditt silverblonda hår, så himla vackert. är sugen på att försöka få till just den färgen i mitt hår, men undrar över ett par saker: hur ofta behöver du slinga/bleka? och är bleka enda sättet att få det så ljust? läste någonstans att du kanske skulle sluta med blekningen och fasa in din vanliga hårfärg och blev nyfiken; är det “bara” under graviditet/amningen du tänker dig det eller handlar det om miljö, kemikalier, annat..? vill så gärna ha sådär tjusigt hår men kanske dumt att ge sig in i den karusellen om man tänker sig/önskar sig fler barn tex. tack för en superfin blogg!

 7. Åh vad roligt att få bara med på din trip down memory lane. Blev lite sugen på att göra detsamma för att se hur mitt eget hår förändrats genom åren. Fantastiskt vacker e du i alla frisyrer, men jag gillar nog faktiskt 2010 eller 2006 allra bäst 🙂

  1. Ja, men gör det! Det var enormt roligt att dyka ner i barret och se vad som hänt. Kram emma

Kommentera

Stäng meny