Frågestund!

Det måste varit ett halvt sekel, sju årstider och fem kungadrottning-regenter sedan det var en frågestund här på blögga!

Så nu kör vi!
Ställ en fråga, eller två vettja i kommentarsfältet eller via hej@emmasundh.com.

Om torp, framtid, hållbarhet, klimat, vintage, odlingar, trädgård eller varför jag bär samma kläder i tidssjok.  Ingen fråga är för dum, genant eller ovälkommen. Jag kanske inte kan svara på allt (pga ej wikipedia på lajf in general), men jag ska göra så gott jag kan!

Kram emma

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 17 kommentarer

 1. Nathalie

  Underkläder köper väl du nytt eller finns det någon som gör av återvinner material? Eller hur gör du? Jag tror det var du som vill minska allt engångsgrejer och isf vad har du istället? Jag vet att det var någon som hade tygbindor eller flergångs binder, det är väl inte så hygienist? (om det blir för genant att skriva på bloggen, så kan du väl mejla.)

  1. Lena

   Nu är inte jag Emma men jag använder trosskydd och bindor i tyg och våra barn tygblöjor. Vi tvättar dem efter användning och vips är de som nya igen! Inga problem och inte ohygieniskt. Men menskoppen är ju annars superbra!

 2. Hillevi

  Hej!
  En ytlig fråga kanske… men jag är nyfiken på ditt hår! Har för mig att du skrev något för ett tag sen om att gå mer mot din naturliga hårfärg och är lite nyfiken på hur du tänker kring det/går tillväga. Är också lite sugen på att sluta vara en blekt blondin och bara få vara mig själv som den piffig glada råtta jag egentligen är.

 3. M

  jag undrar om det finns något du tycker är särskilt svårt med att leva eller försöka leva klimatsmart. något du känner att du har “offrat” som är jobbigt? och tack för en superbra blogg, älskar att du verkligen försöker ställa om <3

 4. Ellen

  Jag undrar lite som Nathalie, angående vad du faktiskt köper nytt i klädväg? Finns det något du absolut inte kan tänka dig köpa second hand och varför i så fall?
  Ha en fin dag!

  1. Ellen

   Här kommer en till fråga från mig:)

   Vilken är din bästa maträtt att svänga ihop hemma?? Alltid bra med lite tips!

 5. Sonja

  Varför behåller ni inte torpet o bara hyr ut den/låt stå den tomt eller för semester. att hyra ut ett hus är inte så tidskrävande!

 6. Cecilia

  Nu får du en svår fråga men jag tänker att du är insatt: Jag skulle vilja göra mer för klimatet och då inte bara på ett personligt plan (dvs typ återvinna, köpa begagnat osv osv). Hur kan jag engagera mig mer utan att egentligen ha särskilt mycket kunskap inom området?

 7. Fina Christina

  Har själv på gång att skriva ett inlägg kring hur man i familjen gör för att få med barnen i det miljömedvetna tänket och hur man introducerar det åt dem utan att det blir för jobbigt eller svårt. Kan du ge tips på hur ni har gjort eller generellt hur man kan tänka?

 8. Fellow Kransen-bo

  Ganska random fråga kanske men tror du det skulle se fel ut med en William Morris tapet i en nyproducerad lägenhet? Var ärlig! Lägenheten har ganska hög takhöjd och höga fönster men är annars ganska fyrkantig och enkel med vanligt parkettgolv. Inredningen i övrigt är ganska tidlös vintage (typ Lilla Åland Stolar, stringhyllor osv) blandat med moderna stilrena möbler och många naturmaterial. Tapeten jag älskar och skulle vilja ha är Willow Bough men tänker att det kanske mest bara blir malplacerat?

  1. Fanny

   Hej! Nu är jag inte Emma, men tycker att du ska köra med William Morris-tapet om du gillar det! Själv bor jag i etta och nyproduktion med gungstol från 60-talet och brickhängare på väggen. Tänker att det i första ha hand inte är stilen, utan att bege sig med saker en tycker om som skapar hem-känslan. Jag skulle också tapetsera med en fin Morristapet också om jag inte bodde hyres 😉

 9. Kristin

  Har också hårfrågor! Tycker att du har så tjusigt, friskt och glansigt barr och undrar dels vilken grön frisör du hittat och vilka produkter som skapar mästerverket?

 10. Malin

  Kul! Två frågor:
  – hur gör ni på sommaren med barn och sol? Jag tycker det är så svårt med vissa råd (typ vara inne mellan 11-15, håll er i skuggan, bär heltäckande o s v ). Jag blir så nojig och känner mig så hemsk så fort barnen är i solen och tänker att de kommer få massa hundrelaterade sjukdomar p g a mig. Och solkräm är ju inte heller så najs innehållsförteckning alltid…
  – hur gör ni med importerad mat? Jag försöker verkligen äta svensk mat i första hand och verkligen tänka över mina val när maten är importerad. Men frukt ,banan och avokad i smoothies t e x, hur gör man utan dem? Även om vi också försöker köpa eko så känns ju frakten ändå rätt kass.

  Tack för en bra blogg! Du får mig verkligen att bli mer pepp på att ställa om. Lånade “gör skillnad” på bibblan också och läste =)

 11. Anna

  Hur vårdar du o John er relation? Är ni alltid sams eller bråkar ni också? Hur gör ni för att vara fina i vardagen mot varandra? Så svårt ibland tycker jag, det här med en relation, mitt i småbarnsåren.. ständigt lite trötta, får inte riktigt till några samtal, känner inte sådär jättemkt lust (säkert pga ständig trötthet..) osv.. Hur gör man liksom? För att greja livet o relationen? Vi har inga föräldrar nära som kan vara barnvakt sådär spontant..
  Kram!

 12. Martina

  Vill ni ha fler barn?
  Ser du er flytta till hus permanent inom tre år? I vilket område skulle det vara i så fall, runt Stockholm eller annan landsända?
  Hur gör ni med skärmtid med barnen, och är ni föräldrar överens i den frågan?
  Var letar du inspo till vardagsmatlagning?
  Har ni mer släkt i Karlstad än din mor & far?
  Vart är John född och bor hans släkt kvar där?

 13. Malin

  Kul! Två frågor:
  – hur gör ni med barn och sol på sommaren? Jag tycker det är så svårt med rekommendationerna (var inne kl 11-15, hållas i skuggan, heltäckande kläder o s v) samtidigt som en vill vara ute, bada och njuta. Får dåligt samvete och tänker på barnens framtida hudsjukdomar p g a mig.
  – hur gör ni med importerad mat? Vi försöker i första hand köpa svenskt och eko-svenskt, men vissa saker är svåra att försöka ge avkall på. Ex banan och avokad i smoothies, kaffe, nötter, dadlar, citrusfrukter… Även om det i vissa fall finns eko-importerad mat så känns det trist med alla dessa transporter ändå.

Lämna ett svar