Ett gruvligt roligt uppdrag – med värmländsk touch

majas-manufaktur

För ett par månader sedan fick jag frågan av UNDERBARA Maja på Majas Manufaktur (som håller stickkursernaVintagefabriken) om jag skulle kunna tänka mig att göra hennes nya bloggheader?
OM jag ville!
Jag illustrerar inte så mycket längre (om det inte nalkas böcker), men när en gôllig Värmlands-tös is calling så kan jag ju bara inte säga nej.
Tänkte att jag skulle visa resultatet. Det blev en Maja, i sina karaktäristiska Margaretaflätor, med stickning i händerna.

arvika

Och så var jag ju tvungen att rita av Arvika, med kullersten, torn, gamla gatlyktor och Wermlandsbanken som tornar upp sig där i bakgrunden. majas-manufaktur-by-emmas-vintage

När Maja frågade om jag kunde bildsätta hennes kategorier så kan jag ha ballat ur. Satt som klistrade med de där illustrationerna i dagar. Men roligt var det!

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. Oh! Fantastiskt fina illustrationer!!! Som en saga tänkte jag… och började fantisera ihop små historier till varje bild!
  Så inspirerande!
  Allt Gott
  snoreandpeace

  1. Åh, vad roligt det skulle vara att teckna ihop en liten saga. Hmmm. Det måste jag göra när jag får mer tid.
   Kram emma

  1. Tack gullis!
   Kram emma

 2. Jättefina illustrationer! Har en blogg som skulle må jättebra av ett illustrationslyft. Har ingen kreativ ådra vad gäller det bildligt kreativa, så hur ska jag lösa detta om jag inte har någon stor budget? Tack!

  1. Hej Magdalena! Om jag var du skulle jag leka loss med typsnitt. Det finns massor av härliga och fina typsnitt som du kan ladda ner (kolla så att du kan använda dem fritt bara).
   Stort lycka till
   Kram emma

 3. Otroligt fin header! smart med garnet!!

  1. Tack, vad glad jag blir!
   Kram emma

 4. Så fint!

 5. Hej Emma! Vilka otroligt söta bilder! Illustrera mera, säger jag bara! Nu måste jag genast leta upp fler illustrationer som du har gjort. Fantastiskt fint… Kram

  1. Åh, vad glad och taggad jag blir nu!
   Jag ska absolut illustrera mera.
   Stor kram emma

 6. Hej Emma, otroligt fina illustrationer! Blev lite sugen på att själva teckna och har därför en teknisk fråga – hur har du gått tillväga? Dvs vilka verktyg/ program har du använt dig av?
  Tack på förhand!
  / Kim

  1. Hej Kim! Tusen tack!
   Jag har tecknat dem IRL först, sedan skannade jag in och jobbade med pekpenna i Photoshop för att färglägga, ändra och fixa skarpare linjer =)
   Kram och lycka till
   emma

 7. Så himla fint!!

Kommentera

Stäng meny