En symaskin helt i min smak.

symaskin by emmas vintage

Grönt är min absoluta favoritfärg. Jag vill ha grönt överallt. Gröna glas, gröna tallrikar, gröna burkar, gröna väskor, gröna klänningar, gröna flaskor och rutigt golv … i grönt.  Inte vilken grön nyans som helst. Utan så där lite kallt grönt, på gränsen mot blått.
Du kan ju förstå den känsla som bubblade upp i kroppen när jag fick denna gamla symaskin av min mamma Märta. En Husqvarna symaskin med grön sladd som kan stå framme lite var som helst. Och bara se snygg ut.
För lika mycket som jag tycker om att sy, lika lite tycker jag om att plocka undan de där projekten som jag är mitt uppe i. Hade jag varit rik som ett troll (eller inte bott i Stockholm) hade jag köpt mig en lägenhet med ett pysselrum. Ett rum där projekten alltid var i gång. Inte stoppade, utan pausade.
Och mitt i det rummet ska denna pjäs stå och sola sig i den bubblande projektglansen.

symaskin by emmas vintage

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 17 kommentarer

 1. Mathilda

  Det där är den vackraste och dessutom mest hållbara symaskinen som finns! Min farmor har en precis lika dan och den fungerar perfekt trots att hon köpte den begagnad på 50-talet!
  Ha det fint!// Mathilda

 2. sofia

  åh! jag har inte mindre än TVÅ på pricken likadana, bara för att de är så himla fina. inte riktigt lika bra att sy med dock!

 3. Vilda

  Åh vilken underbar en!

 4. Karoline

  Superfin! Jag har också den där maskinen och den är helt fantastisk, snacka om stadig sömnad!!!

 5. Hanna

  Hehe när vi var i Phuket var vi inne i ett litet gym där alla maskiner gick i mintgrönt skinn och ägaren var en tysk man med mascara. Kom att tänka på det nu när du skrev om grönt 🙂

 6. Synne

  Grønn er min favorittfarge også! For en nydelig symaskin, dere blir sikkert veldig lykkelige sammen!

 7. Emelie

  Åh Husqvarna håller för evigt <3 Min står framme i pysselrummet som precis är färdigställt, fast i Norrland. Där kan mamma komma undan lite billigare:)

 8. Sandra

  Hej Emma!

  Vet att vissa tycker att det är kul att få en heads up när man länkat dem i bloggen, så: jag har länkat till dig i ett av mina inlägg, för att det var när jag läste detta hos dig som idén plötsligt gick upp för mig. Så tack 🙂

 9. Sofia

  Hej Emma! Har en undran som jag tror du kan hjälpa mig med om du har lust och tid =) Vi ska på bröllop med Vintage-tema! Maken behöver tips – han har en vit kostym som skulle vara kul om han kunde ha – annars en svart. Hur matcha, fixa och trixa för att skapa bästa vintagestilen? tack snälla om du har lust att maila mig några rader. tack för fin blogg!! Underbara bilder från France =) /sofia

 10. Anna

  Hej Emma!
  Tittar in här då och då och tycker det du visar är väldigt fint. Har förstått att du skrivit en bok också. Men inte så mycket mer. Så fyllde jag år och fick er bok. MEN HERRE MIN JE! Vilken bok! Så vacker, inspirerande och den fyller verkligen ett behov. Den känns som boken som jag alltid velat ha men inte vetat om det förrän jag fick den. Tusen tack!
  Kram Anna

 11. Liliane

  Hej Emma

  Jag har googlat mig fram till din blogg. Såg din fina bröllopsklänning och undrar var den kommer ifrån?

  Vänliga hälsningar
  Liliane Khalil

  1. emmasundh

   Hej och tusen tack! Brudklänningen köpte jag på Stadsmissionen faktiskt.
   Varma hälsningar
   emma

 12. Lo

  Åh precis en sån har jag! Men ingen instruktionsbok….kan man sy knapphål med den?

 13. Carrå

  Shit, den är ju göh snygg!

 14. Frida Marianne

  Åh jag har en exakt sådan också, likadan väska och allt 🙂

 15. Louise

  Exakt den maskinen hittade jag i lägenhetshusets soprum, den stod i fodralet med orginal maskinbeskrivningar, sytips, reservdelar etc. ! Det kallar jag ett riktigt fynd! (min mamma har även en likadan)!

 16. Karin

  Å jag har en exakt lika dan som jag har fått bättre begagnad. Min fungerar strålande och jag använder den flitigt. En mycket bra maskin helt enkelt, jag har med en söt liten bok om hur man använder den med, hoppas även du fick med denna fina lilla bok.

Lämna ett svar