En månad på torpet

 

Hej på er! Medan kidsen kollar på sommarlovsmorgon så kikar jag in här för en liten uppdatering.
Dagarna lunkar på här på torpet, och besöken avlöser varandra de kommande dagarna. Det är lite som att lägga ett tetris, men älskar det!
10 veckor på torpet kräva sina kryddor så att säga.
Nu har vi varit här lite mer än en månad och jag tänkte visa lite vad vi har pysslat med. En snabbgenomgång helt enkelt.
Först och främst har det lekts en hel del på övervåningen. Och självklart vill katten vara med.

När vi anlände till torpet så låg det här paketet köksbordet. Från underbara Fru vintage och hennes familj, som hade hyrt torpet ett par dagar innan vi kom. Så omtänksamt <3

Allt vi behövde de första dagarna.
Svältfödda på solnedgångar satt vi mest här, under äppelträdet. Det var potthett så vi drog fram badkaret och doppade oss titt som tätt.

Vissa dagar gick vi hit. Bästa stället! Lanthandelsmuseet i Dalhem. Här kan en köpa glass, kolla på gamla grejer och dessutom har de en massa loppisrum som fylls på titt som tätt.

Älskar att detta är vårt närmaste “köpa glass”-ställe.

Köpte en cykelkorg på loppisen i lanthandelsmuseet. Den ska packas med picknicks!

Och så sladdade jag ju i hop ett bihotell. Innan det flyttade till kattmyntan vid bästingången så stor den ute på ängen. Måste göra fler bihotell!

Plockade blommor till mig själv också.

I början gick stadsbarnen försiktigt fram och frågade “får jag plocka den här”.  I stan ska ju blommorna njutas av alla, så där är det ju bra om de står kvar. Men här får de plocka vad de vill.

Då ser det ofta ut så här.

Antingen plockar de megalånga blommor, eller som här: bara själva blommorna, hahaha. De här barnplockade blåklinten la vi på ett fat med vatten.

Vaktades stilfullt av vår katt Jumanji.

De första veckorna rensade vi ogräs varje dag.

Och så satte vi potatis där ogräset hade plöjt undan alla odlingar. Vi äter ju sinnesjukt mycket potatis, så är det något som vi ska sätta mer av är det just det.

Njöt av den här vyn. Vår rosa buss.

En dag upptäckte jag att rosorna stor i full blom. Gamla rosenbuskar ligger gömda i trädgårdens gömda hörn, och tids nog ska vi ansa och hjälpa dem på traven. Men nu är det mer ett arkeolog-jobb om en säger. Doftade i alla fall LJUVLIGT!

Det här är för övrigt sommaren som jag tappade det. Har gått runt i nattskjorta mest hela tiden, eller morgonrock. Eller så är det inte så att jag har tappat det, utan kanske snarare HITTAT DET!

Husvagnen innan allt bös, lampor och jox tagits ut. Med världens finaste himmel som kuliss.

Vanligaste vyn denna sommar. John i trädgårdslandet.

Hälften ogräs, hälften perenner. Får ju inte vara för fixat tycker jag.

Det var smällvarmt i flera dagar och det här var vår katts pose i timmar. Rimligt val av plats – där vi går som mest.

Hängde denna skönhet på tork. En tunn, tunn broderad blus som jag fått av min mamma. Tacktacktack.

 

Den här sommaren har vi inte flängt på så mycket utflykter, utan mest varit hemma på torpet. Det har gungats, lekts, hoppats studsmatta och cyklats. Bra mix av sommarlov. Det blev så himla mycket bilåkande förra sommaren på grund av hettan, men nu tränar vi på att klumpa ihop ärenden och använda bilen lite smartare. Inte helt lätt alla gånger, men bra träning.

Pja, det var en liten sammanfattning. Nu kör vi (nästan) en månad till på torpet! Hänger ni med?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har en kommentar

  1. Palle

    Tycker det verkar härligt.

    Lycka till med potatis och allt annat.

    Må så gott.

Lämna ett svar