En liten födelsedag med gröna presenter och storslagna planer

I fredags fyllde jag år!
Jag väcktes av John, barnen och min mamma som hade kutat över för en morgonstruddelutt och kärleksmums-tårta i sängen. Jag fick presenter, gulliga teckningar av barnen och en stor balja kaffe.
Dagens firades med vabb – i sann 2020-style – och efter lunch traskade vi över till tomten och orangeriet. Där skulle nämligen min födelsedagspresent finnas.

Öppnade pardörren till vårt orangeri och där stod ett olivträd, två fikonträd, en granatäppleplanta (!?) och en julros som mitt äldsta barn valt ut.

Nu börjar det likna orangeri på allvar!

Ytterligare en present var att John tog över vabbandet och jag skulle få lerklina en vägg i orangeriet.

HUR FINT?

På eftermiddag tog jag över vabbandet igen, medan John pep in till stan för att lämna tillbaka en bygg-hyr-grej och köpa lite lyrrig hämtmat. Inget som hör till vanligheterna när en bor på landsbygden och alla restauranger är två mil bort. Men i dag skulle jag få äta mitt bästa: Indisk mat!

Jag drömmer om att det ska komma en eldriven takeaway-bil (taketoyou-bil) ut till bygden där jag bor ungefär en gång i månaden, där en har förbeställt sin middag. Rolig grej ju, att en hel bygd käkar typ samma sorts mat en gång i månaden för att kunna spara på resurserna. Tänker också att bilarna – SÅ KLART – ska ha glassbilen-jinglar just for the fun of it.

Men nu fanns det ju ingen sån bil (än), så John kom hem med indiskt till mig och sushi till barnen (deras bästa).
Och lite annat smått och lyll-gott.

Förutom olivträd, fikonträd, teckningar och hämtmat fick jag ett presentkort på Stolpens trädgård som ska vara bäst i klassen vad gäller plantor och träd för just det värmländska klimatet – och har egen odling av träd, burkar och plantor!  Får se vad det blir för något?

Och så fick jag denna av mamma. Guld när en jobbar med lera som torkar ut!
Så himla fin födelsedag. Och till sommaren kanske jag ställer till med kalas. Som en värre förfest inför min stora 40,5-årsfest som jag ska ha 2023! Det gäller ju att börja planera i tid va!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Anette

  Grattis på födelsedagen i efterskott! Och stort tack för ditt arbete med klimatklubben!

  1. emmasundh

   Men åh, tack!!! Vad glad jag blir!

 2. Sofia

  Stort grattis!!
  När jag jobbade på Island 2006 fanns det en pizzavagn som körde mellan de små byarna. En bil med släp och där inne fanns en hel liten pizzeria. Inget tal om elbil på den tiden, men gulligt var det! Fest varje gång den kom förbi byn!

  1. emmasundh

   MEN LÄGG AV! Jag vill ha!

 3. Stina

  Galet fint orangeri, så imponerad av er! Och stort grattis i efterskott! Det är en fröjd att få följa er husdröm växa fram här från Söders höjder <3

  1. emmasundh

   Men åh! Söders höjder lät ju inte HELT FEL om en säger.

 4. Sofia

  Hipp hipp hurra hurra för dig! Grattis på födelsedagen och grattis till mig som fick ett nytt tips på handelsträdgård.

  1. emmasundh

   Tack snälla! Och ja, så fin handelsträdgård – ljuvlig sommartid.

 5. Kristin

  Stort grattis i efterskott fina Emma!

  1. emmasundh

   Tack snälla du! Hoppas allt är bra med dig och den lilla! Blev ju LAGOM SUGEN på en trea.

 6. Elina

  Grattis i efterskott Emma!

  1. emmasundh

   TACK SNÄLLA!

Lämna ett svar