En liten bit av modeveckan

emmas vintage modeveckan

Foto: Isabelle Pedersen

Denna vecka började i lavendellila basker, Beyond retro-kappa, vinröda strumpbyxor, See by Chloé-väska och rågummiskor med klack. Och ett par underbara, långa handskar med knappar som jag fick i julklapp av min mor.
Solen lyste och det yrde små snöflingor i luften i en faslig fart. Något som mode-Stockholm att ömsom sporta solglasögon ömsom klättra över snöhögar i beige lackpumps (med bara fötter). Burr.
Trots en fullklottrad kalender, med spännande plåtningsförberedelser och reportagepill, rusade jag i väg för att åtminstone få en liten del av modeveckan.
emmas vintage modeveckan

Och min modevecka började här. Ute på Djurgården, i Båthus 1, där Busnel skulle visa sin kollektion för hösten/vintern 2014.

emmas vintage modeveckan

I kön in till båthuset träffade jag de här godingarna, Sandra och Elsa.

emmas vintage busnel

Fransk-svenska Busnel visade upp en höstkollektion som var inspirerad av H. C. Andersens klassiska saga “Den ståndaktige tennsoldaten”. Svunna tiders armésnitt mixades med yviga tyllkjolar på ett underbart sätt.

emmas vintage busnel

Stickat var – som alltid hos Busnel – en viktig ingrediens. Något som passade ypperligt med de tunna tyllkjolarna och de strikta arméjackorna. Lite byls helt enkelt.

emmas vintage busnel

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Johan

    Snygg Outfit (översta bilden).

  2. Kristina

    Fantastisk outfit! Är handskarna nya eller gamla? Är på jakt efter ett par och de där såg finfina ut!

Lämna ett svar