En bit Värmland

 

God morgon på er!
Alltså shit vad många förfrågningar jag har fått in om att hyra torpet! Jag blir så glad att ni verkar gilla det lika mycket som jag. Nu gäller det bara att pussla ihop det hela.
Jag ska svara er alla – lovar!

Mellan torp-fix, bokskrivar-varv och jobbprepp inför morgondagen kommer här ett sista inlägg från Värmland, huset vi hyrde av min kusin Malin och alla fina detaljer.

Vi hängde mest här i huset om dagarna, när vi inte pep över till mamma och pappa, besökte badhuset i Karlstad (och åkte vattenrutschkana!) eller klämde in en fika med kompisar.
Det här med ett enormt hus alltså, vilken grej. Jag fick så mycket motion! Jagade barn hundra varv och var helt slut efteråt.

Och badade här! Det här badrummet är nog mitt favoritrum i huset. Golvet! Och lyxen i att bada badkar med barnen efter pulkaåkningen.

Och köket!

Att sitta här, titta ut över åkrarna och speja efter rådjur, notera fåglar och postbilen. Det små sakerna.

Min kusin har verkligen öga för detaljer! Som den här piedestalen. Är det inte piedestalernas piedestal?

Bara en sån sak att det finns ett spelrum i huset.

Jag dammade av mina pianokunskaper och spelade “I still standing”. Inte lika rivigt som barnens favorit ur filmen “Sing”, men tror fasen att jag imponerade lite. Kanske. Eller inte.

Jag är så himla glad över att det här huset är i släkten igen, en bit av min mammas barndom.
Och att få höra alla historier. Om alla rum som var avstängda på vintern, om svärmodern på övervåningen, norrmännen som kom hit under andra världskriget, om hur mormor skötte hela jordbruket och fyra barn (supermormor) när min morfar var inkallad. Och att jordbruket aldrig gått så bra som med henne bakom rodret. Om flasklammet som blivit så fäst vid min mamma att det fick följa med till skolan, och att det inte var några konstigheter att ha ett lamm med sig in i skolsalen. Om alla hyss de gjorde, hur kärvt det var i perioder och hur de klarade sig med små medel <3

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Lämna ett svar