DIY: Vas till hyacinter

julpyssel by emmas vintage

Det står hyacinter i varje hörn av min lägenhet och det luktar fullkomligt ljuvligt. Det luktar jul helt enkelt.
Förra veckan visade jag hur jag använde en Twinings-burk som vas till mina hyacinter, men eftersom jag har införskaffat så många hyacinter så var jag tvungen att rota runt i förrådet efter fler passande vaser.
Jag gillar verkligen tanken på att hyacintens rötter syns, men det kan vara lite svårt att hitta en vas som är lagom stor. En vill ju inte att löken ska slinka ner genom hålet.
Så till detta enkla fix så anväde jag en gammal Ball-burk som stått och samlat damm i skafferiet.

Har du ingen burk med lagom stort hål? Skruva på locket på burken och gör hål i locket genom att spika i en spik. Lyft upp spiken och gör ännu ett hål, alldeles intill. Fortsätt tills du har format en ring av spikhål. Nu kan du bända loss plåtrundeln, ta bort och placera din hyacint. Voila!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Anna

  Själv har jag ställt dem i champagneglas!

  1. emmasundh

   Åh, vilken bra idé!

 2. Ida

  Älskar också hyacinter! I blomaffären fick jag lära mig att de ska ha väldigt lite vatten, undrar om du har vasen fylld med vatten hela tiden som på bilden? Man vill ju att de ska leva så länge som möjligt, men mina hyacinter verkar vissna oavsett om jag ger mycket eller lite vatten… 🙁

Lämna ett svar