Tjuvkika på vår bok om klimatet “Gör skillnad”

Wiii!
Här är den! Förvisso ett photoshop-montage som jag har sladdat ihop eftersom någon riktig bok inte finns ännu. Men omslaget är ÄNTLIGEN satt av vår fenomenala formgivare Kristin Lidström och manuset mals för fulla muggar.
Den 10 september släpps boken “Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft” på Norstedts förlag, skriven av Johanna Nilsson, Maria Soxbo och jag själv.

Jag får lite svindel när jag tänker på det här. Frustrationen och rädslan över det där luddiga klimathotet som surrat omkring som ett orosmoln över våra huvuden i åratal. Något som vi vetat om, men kanske inte varit förmögna att förstå.

Så kom den torra sommaren. Skogsbränder jämte skördar som slog fel. Full panik och insikt på många plan. Det gick inte att ducka längre, hur en än försökte att kravla ihop sig efter akrobat-konstens alla regler. Jag var ju en lågt hängde frukt eftersom jag är ovig since forever och aldrig någonsin nått marken med handflatorna om jag vikt mig dubbelt.

Efter sommaren hände allt i ett huj. Det började klimat-paniks-bubbla i kommentarsfält, jag och Maria Soxbo skrev en debattartikel om klimatet och sedan teamade vi upp med Johanna Nilsson för att göra något mer. En konversation mellan mig och en läsare här på bloggen utmynnade i en tanke om klimatklubbar. Jag, Maria och Johanna knådade till tanken och  den 8 oktober 2018 startade vi Klimatklubben. En klubb som i dag samlar tusentals människor och sprider kunskap om klimatet, sätter press. Ömsom förbryllar och fängslar både beslutsfattare och företag. En klubb som resulterade i  boken “Gör skillnad”.

Tusentals ensamma röster i kommentarsfält och sociala medier har under de senaste året ropat på hjälp för att nå bredare snabbare: “Gör något”.  Så vi gjorde något från vår pallkant av internet. Vi skrev en bok som heter “Gör skillnad” där vi tar oss an klimatfrågorna, snackar med experter, försöker förstå oss på hur vi funkar och grottar ner oss i hur vi kan göra skillnad för klimatet. Och i samma veva puttar vi tillbaka uppmaningen, tillsammans med lite verktyg. För vi alla kan trots allt göra något, vi behöver bara veta vad – och hur.

Jag har lärt mig så fruktansvärt mycket av den här resan – både genom Klimatklubben och bok-skriveriet. Dels om klimathotet och utmaningarna förstås, men jag har också lärt mig hur fantastiskt det är när tre hjärnor möts (eller tusentals som i Klimatklubben) och hur lätt och snabbt det går, att det finns så enormt mycket att vinna på att ställa om och att det i mångt och mycket inte handlar om att försaka utan att bara tänka annorlunda.

Jag är så enormt pirrig att få visa er omslaget till “Gör skillnad”, för vilken resa det varit. Mycket tack vare er. För jo, utan er och alla engagerade i Klimatklubben hade det inte blivit någon bok. Ni har ifrågasatt, peppat och puffat mig i rätt riktning. Jag har växt en meter av den här resan tror jag, och hoppas att alla som läser den känner detsamma <3

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Emma thun

  Nästan så man längtar efter hösten nu 🙂

  1. emmasundh

   Hahaha, ja, NÄSTAN!

 2. Klara

  Hurra va bra! HEJA ER!!!✨

  1. emmasundh

   <3 <3 <3

 3. Cecilia

  Å vad spännande! Så pepp på att läsa!

  1. emmasundh

   Åh, vad roligt!

 4. Anna

  Vet att du verkligen inspirerar, också oss barn av det gamla “miljövänliga/ekologiska/fairtrade-gardet” , vi som växte upp med komposter och omsydda kläder och biodynamisk gröt medan det ännu var superudda!!! Ni gör något som verkligen betyder något, på riktigt!

 5. Alicia

  Guud vad häftigt!! Längtar efter att få läsa!

Lämna ett svar