Årets mama 2019!

Nämen! Se där!

 

Nu ikväll har jag, Maria och Johanna har tilldelats pris för vårt jobb med Klimatklubben. Vi har utnämns till Årets framtidsmamas av tidningen Mama, under deras årliga mama-gala på Oaxen i Stockholm!

 

Så otroligt glad över detta! Och precis som Maria skrev i sitt inlägg här, så hoppas vi att alla känner sig som framtidsmamas. Som kämpar för en bättre framtid för våra och andras barn.
För vi behöver steppa upp vårt klimat-game. Och här har alla ett ansvar, och makten att göra skillnad. Mamas, papas och omamas och opapas.

Motiveringen från Mama löd så här:
De är småbarnsmammorna som startade Klimatklubben 2018, en plats på sociala medier som numera engagerar tusentals människor kring klimatfrågan. Budskapet är enkelt: ”från klimatångest till handlingskraft”. Med fakta och konkreta råd visar de hur vi alla kan driva förändring, vinna på en omställning, göra skillnad för vårt klimat – och skapa en vettig och hållbar framtid för våra barn. Årets framtidsmamas är Johanna Nilsson, Maria Soxbo och Emma Sundh. 

Kvällen till ära gjorde vi en ny, hållbar twist på klassikern “något gammalt, något nytt, något lånat, något blått” som ändå inte rimmar.
Det är 100% Maria Soxbos geniala hjärna som kom på att vi skulle bära något något gammalt, något lånat, något återbrukat och något grönt. Rimmar inte heller, men rimmar skitbra med klimatet.

Något gammalt …
Den sammetsblå klänningen jag bär hittade jag långt inne i min garderob.

Något lånat …
Den fantastiska pärlväskan har jag lånat av min mamma Märta. Tack fino!

Något hyrt …
Hårkammen har jag hyrt av Elsa Billgren som har den smartaste av hyrservice! Förutom bröllopskläder har hon accessoarer och festklänningar utan dess like!

Något återbrukat …
Strumpbyxorna kommer från Swedish stockings som gör strumpbyxor av återvunnet nylon.

Något grönt …
En litet grönt band för klimatet på väskan, som visar att jag bryr mig om klimatet.

Foto: den eminenta Emily Dahl.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Grattis! Och den blå sammetsklänning är verkligen en dröm!

  2. Ni är fantastiska, och jisses så ljuvlig din klänning är!

    1. <3

Kommentera

Stäng meny