Bloggtrassel och byggnytt!

Den här veckan började med major bloggtrassel, men nu är vi igång igen. Puh!

Vi kämpar på med bygget, jobbar i shift och jonglerar några utmaningar (läs: jobba med lera när det är minusgrader). Men det är fasligt vackert ute, det vankas vår och vi har en go helg med både bygghjälp av vänner och barnens kompisar på besök i bagaget. Och ytterligare en go helg framför oss – två barnkalas och mer bygg! Alla familjemedlemmar glada så att säga.

Och även om vi bygger mycket så försöker vi ta vara på varje ledig stund med kidsen.
Så här såg det ut i helgen när vi grillade utanför orangeriet och katten så klart ville vara med (fast på behörigt avstånd).

Senaste nytt från bygget då? Vi bygger innerväggar, lerklinar, gör golv och börjar sätta in dörrar i alla gluggar. Skafferidörren passas på plats och nu inväntar vi bara överljus! Och ja, tröskel behöver vi såga till också.

Älskar alla små detaljer som gör att huset ser gammalt ut.

I helgen fick barnen bestämma nyans på ytterdörren (som ska sitta mot söder (och köksträdgården)). De valde rosa så jag blandade till en nyans som påminner om den som sitter på norrsidan. Den behöver justeras lite, men nyansen på höger dörrblad stämmer nog mest överens med norrsidan.
Och barnen målade med linoljefärg. Lite svettigt (men tror att jag dolde det) och jag fick gå efter och finlira när de inte såg, men känslan är att de bestämt och målat själva! Känns fint. Ska bli spännande att se dörren på plats sen. Gulp! Men kommer nog bli fint när fönsterbågarna intill (så småningom) målas i guldockra.

Och apropå nyans och pardörr! Det visade sig att de här franska pardörrarna haft ett förflutet som både rosa och guldockra. Pillade bort några flagor turkos plastfärg och där fanns tidigare nyanser. Någon gång ska jag pillar bort färgen, men det får bli när alla viktiga moment är klara.
Jag hade nog tänkt måla denna pardörr i typ grå umbra, men vi får se.
Vad tycker du?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Maria A

  Jag älskar gamla dörrar, så det är en fröjd att få se hur fint du tar hand om dom gamla liven.
  I min lägenhet (1918) fanns det en gång flera vackra spegeldörrar, nu är det bara en kvar in till köket, men man får vara glad för det lilla.

  1. emma sundh

   Sannerligen! Och gamla dörrar är ju SÅ vackra!

 2. Susann

  Älskar oxå rosa! Har precis målat ett rum i lite dovare rosa med matt linoljefärg.
  Får erkänna att jag inspirerades av er köksfärg!
  Tycker dörrarna blev fantastiskt fina!

 3. Ellen

  Så roligt att se hur det går med bygget!

 4. Caroline

  Ljuvliga bilder! Så härliga färger på dörrarna! Älskar det turkosa, det var oväntat. Kram❤️

 5. Emma Ringby Åkesson

  Hur har du fått till den rosa kulören? Vilka färger och/eller pigment? Behöver hitta rätt rosa kulör till ett hus och tycker den verkar lovande.

  1. emmasundh

   Jag blandade vitt, engelskt rött, svart och lite guldockra!

  2. emmasundh

   Linolja alltså.

Lämna ett svar