Bio-pepp 2013

Filmåret 2013 är hur flott som helst. Jag har redan börjat poppa imagenära popcorn i huvudet. Dessutom fick jag ett biokort av mina svärföräldrar! Så nu ska här ses film minsann! Här kommer mitt bio-pepp för 2013.

Les Misérables – 18 januari 2013
Den klassiska musikalen Les Misérables kommer i stjärnsspäckad nytappning. Några av de som är med i casten är  Anne HathawayAmanda SeyfriedEddie RedmayneHugh Jackman och Russell Crowe.

Django Unchained – 18 januari 2013
Quentin Tarantinos nya film utspelar sig i Vilda western några år före det amerikanska inbördeskriget.  Jag brukar inte vara jätteförtjust i western-filmer, men jag måste nog ändå se den här. Den verkar vara fullmatad med det mesta. Leonardo DiCaprioSamuel L. Jackson och Jamie Foxx är några skådespelarna som är med.

Anna Karenina – 15 februari 2013
Älskar (älskar!) kostymfilmer. Och klassiker. Det bästa av två världar möts i Anna Karenina. Vackra miljöer, omöjlig kärlek, exploderande attraktion och avgrundsdjupa tragedier. Behöver man något mer i en film. Keira Knightley i huvudrollen, en stycket Jude Law och sedan den svenska skådespelerskan Alicia Wiklander på det.

Den store Gatsby – 10 maj 2013.
Som jag har väntat. Denna storfilm skulle egentligen ha gått upp på bio i julas, men har blivit uppskjuten. Anledningen? Det ryktas att den har kostat något kopiöst med pengar att hela produktionen höll på att gå i konkurs. Ironiskt nog med tanke på att filmen handlar om överdådig lyx. Det är visserligen vad ryktena säger, men produktionsbolagets version är att den passar bättre som sommarfilm. Nåja, även om konkursryktena är smaskigare, så får vi väl tro på det då.
Förbered dig på 1920-talsflärd, elegans, fester och bultande hjärtan. Preppa fjädrarna!

Oz – The great and powerful – 15 mars 2013
Om du gillar fantasivärldar i Tim Burton-stil, som Alice i Underlandet, då bara måste du se Oz – The great and powerful! Den är precis så där sagovacker och knäpp som man vill att den här typen av film ska vara …

Monica Z – Ett lingonris i cocktailglas – 13 september 2013
Monica Zetterlund är min stora idol. Och har så varit sedan jag var sju äpplen hög. Både musikaliskt, men också på ett personligt plan. Denna värmländska har en röst som låter som sand som strilas, gör inte skillnad på “fölk och fölk” och är en kvinna med rejält med riv i.

Hungergames 2: Catching fire – 22 november 2013
Jag var helt (HELT!) fast i böckerna om Hungerspelen förra våren, så detta är ett måste. Är visserligen inte alls förtjust i den första filmen för jag tycker att alla ser för Hollywood ut. Det ser ut som alla skådespelare är castade direkt från High school musical, har överpumpade gym-muskler och är sjukt osmidiga. Så ser verkligen inte mina versioner av Katniss och Peeta ut. Om man nu får vara så nördig. Och det får man ju så klart. Svältfödda människor som springer i skogen och klättrar i träd har inte två meters biceps, så är det. Okej, nu fick jag det sagt. Hur som haver så måste jag ändå se film nummer två.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 17 kommentarer

 1. Alltså peppen på precis alla de där filmerna!!!

 2. Åååh vilken fin ny header du har! Men säg mig, kan det vara sant att fonten påminner mig om något? Något väldigt mysigt i sånt fall!

 3. Instämmer helt med vad Lisen skrev! Har inte hunnit med att gå på bio på hur länge som helst, men nu i år ska jag försöka gå lite mer nu när det kommer så mkt bra 🙂

 4. Jeg gleder meg også til å se flere av disse, og til Seven Psychopats!

 5. Gatsby och Monica Z, orkar inte vänta längre! Men fint att få ett datum på dem, så kan man peppa ordentligt.

 6. Förutom de hungriga spelen så håller jag helt med dig! I alla andra filmer!

 7. ÅÅÅH, jag ser enormt mycket fram emot Monica Zetterlund-filmen!!!! Efter att de spelat in den så fick jag och min karl åka och kolla in rekvisitan de använt i filmen.. vi fick även köpa massa saker AS-BILLIGT… Så, jag hoppas kunna känna igen lite inredningsdetaljer i filmen som numera står i vår lilla lägenhet på södermalm 🙂

 8. Åh, precis vad jag längtar efter. I helgen såg jag Berättelsen på Pi och den är den vackraste filmen jag någonsin sett. KRAM HANNAH

  1. Visst är den underbar? Jag såg den för någon vecka sedan. Fantastisk! Älskar (inte helt otippat) scenerna från dem franska simbassängen från 1950-talet. Ge mig badkläderna!!!

 9. Hej Emma!
  Gunnar här 🙂 Har du hunnit se Anna Karenina och om ja, hur var den?
  Det är den enda filmen på din lista jag inte hunnit se.

  Ha d grymt!

  Gunnar

  1. Hej Gunnar! Yes, jag har sett Anna Karenina. Två gånger till och med. Jag tycker den är väldigt bra, galen och vacker på en och samma gång. Kram emma

Kommentera

Stäng meny