Beredskapsveckan, dag 5:  Cash is king?

i betalt samarbete med MSB – myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Hur mycket kontanter har jag? Och varför är det viktigt att ha cash hemma och med sig?

Under denna vecka synas jag i beredskapssömmarna av MSBMyndigheten för samhällsskydd och beredskap.  Under beredskapsveckan som just nu pågår har vi vänt ut och in på min fullkomligt ursusla kommunikations-beredskap, ni har fått gå rundvandring i mitt hus på jakt efter smartheter, sett min trädgård (och min bäck) och kikat in i mitt skafferi!

Och är det dags att se över finanserna. Allt ska granskas!

Är det bara jag, eller känns detta som en tarmsköljning? Och att jag kommer gå ut i livet som en ny människa efteråt (obs! Har aldrig gjort en tarmsköljning, så vet inte hur det känns). Men ja, ni fattar. NYTT LIV!

Under pandemin var den här burken full med kontanter.
Det var krishatten på, dunkar var fyllda med vatten, källaren proppad med konserver och stearinljuslagret var under uppsikt.

Min krisberedskap tenderar att följa krisernas densitet, men en vettig krisberedskap ska ju konstant.
En vattendunk gör ju ingen glad om den inte är fylld med vatten, en radio är föga användbar om batterilagret är tomt och med innehållet i den här pengaburken kan jag knappast köpa mat om el och internet försvinner.

Så, hur förbereder en sig på bästa sätt? Spana in filmen!

4 saker att ha koll på (som vi tillsammans kan åtgärda/öva på):
– Kontakter i olika valörer. Inte bara 500-lappar, útan även mynt. Annars blir det svårt att köpa mat när kortterminaler inte fungerar, swish ligger nere och alla andra också har stor-sedlar.

– Ha med sig kontanter. Vi behöver inte bara ha cash hemma, utan även pengar med oss. En nöd-hunka i fall strömavbrottet inträffar när du är ute och flänger. Hur tar du dig hem om inte det finns bussappar och laddstationer?

– Flera olika banker.

– Flera olika valutor.

Hur väl förberedd är du?

Min kollega Maria Soxbo blir ju också granskad av MSB denna vecka. Till skilland från mig HAR hon kontanter – men FEL kontanter. Kolla in!

Dela gärna vidare detta inlägg, för ju fler som är förberedda desto mindre sårbart blir vårt samhälle.
Och om du vill ladda ner “Om krisen eller kriget kommer” så gör du det här.

Ps. Hos MSB kan ni anta en utmaning baserad på en fiktiv kris som pågår under sju dagar. Du kan testa hur väl du klarar krisen!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Lämna ett svar