Barnkalas!

En finfin söndag, när blommorna på träden virvlade runt i luften, traskade jag i väg mot barnkalas. Min kompis Isolde fyllde nämligen hela 3 år! Den dagen hon kom till världen minns jag som i går. Du vet, en sådan där dag man kommer att minnas för all framtid.

Jag satt på Långholmen, firade årets första picknick och alla kompisar hade telefonkedja varendaste timme.  När det lilla underverket kom till världen så stannade den ett litet tag, sedan överöstes hon med presenter. Det var som att det fanns ett uppdämt presentbehov som behövdes stillas.  Min vän Fatima var nämligen den första nära vännen som blev preggo (och hennes T så klart), så det var liksom lite speciellt på något vis. Något som ingen av oss hade varit med om, varken hon, han, hen, jag eller någon annan.

Jag hade paket med mig så klart, innehållandes en målarbok som jag gjort själv.

Halvvägs bytte jag till finskorna. En vill ju vara fin när en ska på kalas.

Kakbord in the making.

Födelsedagsbarnet! Hurra!
Här väntar hon blygt på tårtan och alla vuxna står och hejar på.

Isolde blåste ut ljusen snabbare än snabbt, så jag hann inte fånga det på bild. Något jag däremot hann fånga var min glass med maräng och massor av strössel.

Hängde med det här söttrollet, Chaplin.

Och lilla gullo-Juni.

Det var en hel hög med vänner där, Frida till exempel. Och hon var också den enda jag lyckades fånga på bild. Ibland är det ju så där, att man vill vara där och då. Inte sitta bakom en kamera i tre timmar, och detta var just en sådan dag. När huden var tunn och en bara vill hänga med bra:iga vänner. Ställa kameran en bit ifrån och bara vara. Så jag gjorde just det.

En fiskedamm fångade jag på bild i alla fall, och 75% av världens bästa familj. Fatima stod bakom fiskedammsskynket.

Sent på eftermiddagen gick jag och John hem genom regnet. Det var första riktiga sommarregnet minsann. Och det är ju något alldeles speciellt.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Anna J

  Härliga bilder. Det måste vara mer än okej att kunna lämna ifrån sig kameran och bara få vara och njuta i stunden så det gjorde du rätt i.

 2. Lisa

  Förstår precis det där med att vilja lämna ifrån sig kameran och bara vara, speciellt när man hänger med små.
  Hoppas att det någongång rätt så snart blir er tur att fixa barnkalas.

 3. Catharina

  Sååå kul med barnkalas !! Isolde har världens fiiiinaste klänning 🙂 skulle du vilja fråga henne var hon har varit och köpt den. Stort stort tack !!

 4. Martina

  Min hud har varit lite tunn hela veckan. Plussat på med väldigt hetsigt på jobbet, ingen bra kombo. Men kärlek från väntat och oväntat håll stärker skinnet!
  Kram
  En läsare

 5. Vicky

  vad fint med vänners barn! har bara en nära vän som precis fått barn, men han föddes typ EN vecka efter att jag flyttade till USA. så trist!

 6. Madeleine

  Härligt med barnkalas. Grattis i efterskott till din lilla vän.

Lämna ett svar