Bära, brista, bli fiasko eller brutalt bra?

För prick ett år sedan (just precis NU) bestämde vi oss. Må det bära, brista, bli fiasko eller brutalt bra.

Det liksom brann i oss!

Vi BEHÖVDE göra något. Så vi kavlade ut @klimatklubben.se för att fånga upp osande klimatångest, rappt mangla ut klimatsnack (så att en förstååår) och för att använda vår makt att göra någon form av sabla skillnad i den här filifjonka-världen.

Då, den 8 oktober 2018, hade jag träffat @johannanilsson.se två gånger. @husligheter var jag vagt bekant med sedan magasinsbranschen (var faktiskt på någon form av anställningsintervju hos henne när hon var tidningsboss – men det minns hon inte (vilket säger en hel del om min karisma, unikhet och otroliga persona, haha)). Hursomhelst. Det var drag i de där två som jag inte kände, så pja, det enda rimliga var väl att slå sig i slang? Ett gammalt Emma Sundh-uttryck.

Ett år senare engagerar @klimatklubben.se 34 000 på Instagram, 19 000 i Facebook-gruppen och 17 lokalklubbar (and counting) och vi kvistar kors och tvärs över landet by train, föreläser, snackar och försöker att ständigt sätta klimatet på agendan. Vrida till skärpan på vår klimatglasögon.

Vi har suttit i TV-soffor, pratat i radio, dragit igång #klimatfrukost – och blivit inbjudna till Sveriges riksdag fyra gånger. Och så har vi skrivit en bok som blivit ljudbok (!?) och studiematerial för ABF (en kan alltså starta sin egen studiecirkel och snacka klimat, hållbarhet, omställning och normer – och jag vill på riktigt vara med i en!). Vi brinner än! Det är ett som är säkert. Och tusan vilken jädra eld en blir när en är många!

I dag hyllar vi alla som gör skillnad, som kommenterar, delar, tipsar, taggar, tycker, tänker, startar upp, ifrågasätter normer och snackar klimat. Och gör det på ett sånt trevligt och vettigt sätt.

Tack för att ni gör skillnad!

Och ett extra tack till alla våra moderatorer och frivilliga som gör @klimatklubben.se till vad den är! Vi hade gått itu utan er! Klimatkrisen tar ju (tyvärr) aldrig ledigt, så TACK!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Jag funderar på en sak. Ni har ju pratat med en hel del forskare och insatta. Varför är det så få högljudda män som engagerar sig i klimatfrågan? Varför hörs de inte mer? För jag vet ju att de finns. Har lyssnat och läst mycket av kompetenta män. Åndå är det som att de försvinner i kampen.

  2. Hur engagerar klimatklubben de som inte redan är frälsta..?

Kommentera

Stäng meny