Alla måste se, pergola-planer, lata-sig-trend & skogen i hetluften

Hej tisdagskväll!
Jag ska alldeles strax logga ut från blögga för att klippa poddavsnitt! Yep snart rullar ett sprillans nytt avsnitt av Plan B-podden ut – HURRA!
Men innan dess kommer ett litet veckosvep!

Alla måste se
UR storsatsar på klimat och nu finns det viktiga, välgjorda “Sårbara platser” uppe. Alla måste se! Programleder gör fantastiska Gurgin Bakircioglu som är en så varm, vettig och fin person, och han tar oss med genom södra Sverige. Uppdraget? Att ta reda på hur Sverige drabbas – och rustar – för klimatförändringarna. Jag vill se mera!  Mer Gurgin! Fler serier – både på UR och SVT – som puttar oss i rätt riktning. Dels så vi förstår allvaret och utmaningarna, men så klart också möjligheterna. Inte bara dystopi, utan också fre reklamslingor för det hållbara livet.
Vilka TV-program vill DU se?

 

Lata er!
I förra veckan lanserade Klimatklubben Karlstad, Värmlands fältbiologer och Naturskyddsföreningen Värmland (älskar att kroka arm) kampanjen #låthelakarlstadblomma och det har skrivits om denna välgörande, väldoftande och vackra kampanj i båda lokaltidningarna. Här med uppmaningen att lata sig, hehehe. Att ligga i hängmattan, strunta i att klippa gräs (så det går upp i blom) och låta ogräset vara har aldrig varit mer rätt.
Nästa steg är att göra en krans som någon alldeles speciell ska få ha på sig …
Fortsättning följer.

Vitsippe-hav och landet-skräck. 
Hittade en hel dunge vitsippor intill min mormor häromdagen. Måste åka tillbaka någon dag. Då med stövlar så jag kan röra mig lite mer … ledigt. Nu ser jag mer ut som en smygande Mr Bean så här års.  Men så har jag också en liten naggande skräck som inte är helt kompatibel med landet. Ormar.
Jag försöker vara stursk, för jag vill inte för det föra vidare denna lilla fobi på mina barn, och jag går helhjärtat in i planen att jag bara måste vänja mig. Och bli cool.
Som med mörkret. Var mörkrädd ända fram tills i vintras när vi flyttade hit. Nu har det gått över.
Kommer det vara samma sak med ormarna?
På torpet fanns inga ormar (såg inte en enda under alla år vi hade torpet), men här – där jag är uppväxt – har jag alla mina samlade ormminnen nära till hand. Minns veranda en.
Hur kommer det GÅ?

Pergola-planer
På vår tomt står en pergola med kaprifol. Fint, men nu har jag råkat ge bort den här till en person i bygden. För jag har andra pergola-planer minsann!

Skogen i hetluften
Hur mår den svenska skogen? Vad ska den användas till? Ska den stå kvar eller brukas? Och hur ska den brukas? Den 7 maj klockan 11:30 ställer jag och Maria till med digital #klimatlunch där vi ska reda i skogsfrågan tillsammans med gäster. Vill du kika? Anmäl dig här vettja. 

Stilen på landet?
Tänker på alla små skor, kavajer och pennkjolar jag bar förut. Och kan sakna dem. Men när ska jag ha dem? Nu är det mer rejält som gäller – vilket jag älskar. Kängor, bralla, stor kofta och halsduk.
Är du intresserad av landet-stilen? Kanske dags för ett inlägg?

Kära pappa. 
Sist men inte minst. Den här kortfilmen från 2015 har börjat florera på internetz igen i och med de uppmärksammade morden på fem kvinnor.
Se, se igen, sprid vidare.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. OH! Får man beställa ett separat inlägg om pergola, tack på förhand?! Vi ska (antagligen) kirra en pergola i sommar och då vill man ju S Å K L A R T ha inspo till en hållbar och stilig variant. Om du har tid såklart, ingen stress. KRAM

  2. Ja jag vill läsa mera om landet-stilen! Flyttade själv förra året från innerstad till utkant av stad vid skogen. Vill fortfarande känna mig småchic men samtidigt mera praktisk och smidig, hur gör man?

  3. älskar rubriken om hängmattan. så härligt sett att ge budskapet kring ett plan-b-liv. tackar för titt-tipset också, låter väldigt intressant!

Kommentera

Stäng meny