9 jädrigt viktiga, fina och bra saker en måndag

God morgon! Oh, klockan hade visst redan hunnit bli 13:07. Dammit! Okej, men låt oss börja den här veckan med att lista en massa viktigt, intressant, fint och bra!

boråstapeter tapet tapeter blommig torp sommarhus sommar blommor Gotland

Fru vintage på torpet!
Det bästa jag vet är ju vårt torp på Gotland. Det näst bästa jag vet är att följa alla de hyresgäster vi haft under våren, få små uppdateringar och bilder när de njuter av det som vi älskar. Det är lite som att vara där, fast ur en annan vinkel.
Just nu är underbara (en av internets varmaste) på torpet, Fru vintage. Följ vettja om du inte redan gör det. Finns här och här.

Heja oss!
För ett par veckor sedan drog jag i gång en insamling till WWF, som ett sätt att engagera sina pengar för klimatet. Tillsammans har vi samlat in 11 650 kronor till Världsnaturfonden WWF! Tusen tack säger jag, framtiden, naturen, djuren, insekterna och nästa generation!

Klimatfrukost #2
På onsdag den 5 juni är det dags för #klimatfrukost igen.
Detta geniala som jag, Maria och Johanna – initiativtagarna till Klimatklubben har sladdat ihop. Rätt och slätt är det ett klimatsamtal till sällskapet av frukostsmarr och en radda influencer-kompisar som vi gillar att hänga med. Och nu till den 5 juni kommer det ett sådant BRA gäng! Wii!
På vår första klimatfrukosten hade vi temat matsvinn (arrangerade tillsammans med Coop och Naturskyddsföreningen), och hade den fantastiska kocken Paul Svensson som gäst. Så jädra intressant!
På onsdag ska vi snacka plastpanik och förpackningsförvirring. Ska det vara inplastad gurka eller inte? Och hur kan en göra det bästa valen – ur förpackningssynpunkt! Måste allt vara förpackat? Vad är en onödig förpackning? Gah! Jag kan kanske lite om det här själv, så det ska bli spännande att höra panelsamtalet – bestående av Livsmedelsföretagen, Naturskyddsföreningen och Fredrik Wikström, docent i miljö- och energisystem vid Karlstads universitet. Detta är liksom klimatsnack serverat på ett frukostfat så att säga. Vill du också ta del av vad som sägs i panelsamtalet så kan du kika in på Klimatklubben där vi sänder live och så kommer det även klipp så småningom.

 

10 år tillsammans
På torsdag – den 7 juni – firar jag och John 10 år som gifta! Hade ju varit käckt med en brakfest ju, men aaaaningen sent påkommet kanske. Men hurra för oss! Älskar dig, din galning!

VÄRMLAND 4-EVER
På onsdag – efter #klimatfrukost – så drar jag till Värmland för en långhelgs-visit. Det ska bli pötthett som en säger på värmländska, och jag ska insupa försommarkväll, fira min pappa som fyller år och krama på min mamma. Det ska bli fint <3

 

Vägkanten levererar
Något av det finaste just nu? Hur vägkanterna levererar de finaste av buketter! Raps, hundkex och midsommarblomster.

Retro-lägenhet med William Morris-tapeter
Här kommer ett tips till alla vintage-lovers! Karoline, som är min Kransenloppis-kollega, granne och bloggkompis (karolinesvintage.se) säljer sin lägenhet. Full med originaldetaljer och William Morris-tapeter! Bli min granne vettja! Hemnet-annonsen hittar du här.

 

Boksläpp att hålla koll på
Det släpps så många spännande böcker just nu! Smarta, klimatmedvetna och inspirerade. Förutom den här högen av böcker – “Naturligtvis – biologiskt mångfald i din trädgård, “Krusbärsboken“, “Ciderrevolutionen – din DIY-guide till cider och pét-nat” och Novellix-boxen “Storstadsnoveller” –  så väntar jag på att få lägga rabarber på “99 hacks – från massproducerat till genuin inredning” (genial bok om hur du uppdaterar dina IKEA-möbler!), av Monica Karlstein och plåtad av Anna Kubel. Och Hanna Wendelbos underbara “Hannas blomsterpill och mönsterkärlek”.

“1000 dagar i Sverige”
Sist men inte minst. Se dokumentären “1000 dagar i Sverige” på SVT – bara gör det! Så fantastiska personskildringar, gripande och frustrerande. Ger helt klart perspektiv på tillvaron.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Emelie

    Paniken som uppstår när jag läser att ni hade tema “marsvin” på första klimatfrukosten tillsammans med en fantastisk kock fattade inte alls hur det skulle kunna hjälpa klimatet att käka stackars marsvin, bättre att ge fan i att äta kött överhuvudtaget? fick läsa om meningen fem gånger innan jag fick rätt på vad som stod. mvh slutatbetad-sjuksköterska-med-pseudotvillingar-på-3-och-4

    1. emmasundh

      HAHAHA!

Lämna ett svar