14. En bild på dig som du inte visste om att den togs.

14 december. Den fjortonde luckan i Emily Dahl-kalendern, som anordnas av den eminenta Emily Dahl, innehåller i dag en bild som någon har tagit på mig utan att jag visste om det …

emmas vintage

Och det får bli den här bilden.

Det är den 1 juni 2012. Årets första, varma sommarregnet dinglar ner från himlen och smattrar på Midsommarkransens plåttak. Jag, som älskar just det där väldoftande smattret, tar John under armen och går på en promenad under mitt gamla paraply. Den varma asfalten är genomvåt, jag plaskar i vattenpölar med mina små ballerinaskor och den där nysommarkänslan är så påtaglig att den känns i varje klafsande steg. Hela sommaren ligger där och väntar på att bli tagen med storm, och jag har knappt hunnit ta av min vårkappan.

John håller i kameran under denna lilla promenad.Jag tror att han stannar för att  fotografera nykläckta blommor eller regndränkta avloppshål (varför man nu skulle vilja fotografera dem?) och traskar vidare.  Istället är det jag som hamnar på bild när jag med förväntansfulla steg går mot Posten för att hämta hela tre paket. Troligtvis ett Tradera-köp eller två om jag känner mig själv rätt.

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Lämna ett svar