Vintervitt hår med vår i hjärtat

emma sundh by emmas vintage

I går hade jag ett fantastiskt möte med smyckesdesignern Pill på mitt kontor på Vintagefabriken. Alltså fantastisk människa. Peppig och härlig … och snygg!
Och skicklig så klart.
Efter mötet tog vi följe en bit i Midsommarkransen och hörde sommarfåglar som krampaktigt försökte sjunga in våren. Tji på den. Vår? Nä, vet du vad. De frös nog fast halvvägs in i sin kviddevitt.
det var exakt de där fåglarna som man hör om sommarnätterna. Om jag varit min lantis-mamma och pappa hade jag letat fram fågelboken som ligger nära köksfönstret (bredvid kikaren) och berättat exakt vad det var för fågel. För det har man koll på vische-wise. Det och vilka bilar som passerar om dagarna.
Men stadsböna som jag är nuförtiden så kallar jag dem sommarnattsfåglar.
När man går ut från någon klubb i sommarnatten är de där. Efter timmar på ett mörkt dansgolv stiger man ut ur klubbhålet, och där är det … ljust. Känns som man har nått pärleporten. Man ser ljuset. Och pärleports-soundtracket spelas av – fanfar – en fåglirinsk välkomstkör. Fåglirinsk är numera ett ord om du frågar mig.
Sommarnattsfåglarna ger en indikation på flera saker. För det första betyder det att man är ute i sommarnatten hemskt sent. Och är man ute hemskt sent så betyder det ofta att man har haft kriminellt roligt. Så de där fåglarna är ett tecken på den totala lyckan. Sommardrinkar på en balkong, tokdans på ett dansgolv, hångel i ett gathörn och kluckskrattande på tomma stadsgator.
Hjärtat tinade upp där under vinterkappan och snövita håret. Snart är vi ju där! I sommarnatten.

kappa by emmas vintage

kappa från Beyond retro i Brighton och solglasögon från Monki.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 13 kommentarer

 1. Kerstin

  Låter som koltrast?

  1. admin

   Koltrast var namnet!

 2. Johanna K

  Jag tror att det var koltrast!

 3. Beata

  Du skriver så himla bra!

  1. admin

 4. esterii

  Hej hopp, här känner man att ord och bild formas till ett:) Fortsätt i samma stil..

  1. admin

   Åh, vad fint skrivet.

 5. Hon i skogen

  Bedömd koltrast. Sitter ofta högt upp, på taknocken eller högst upp i trädet. Underbar sång – verkligen sommar.

  1. admin

   Ja, just ja, koltrast heter det!

 6. Honey

  Ååh, ditt hår! Fixar du den härliga vita färgen själv, eller kan du tipsa om någon hårfärg? Är mycket sugen på att testa.

  1. admin

   Hej! Det är min fantastiska frisör Retroella (Sarah Wing) som fixar mitt hår. Kram emma

 7. malin

  Hej Emma:-) åh första gången jag surfar in på din fantastiska blogg! Vilka fina bilder du tar och vad roligt med din bok och nya arbetsplats, när är själva affären klar? För om jag förstår rätt ska ni sälja lite saker i ena rummet? Kul! Du skriver även så att det nästan känns som om man varit med. Pinsamt att jag inte hittat dig förrän nu men lycka till med allt:) mvh Malin

 8. s

  Koltrastens sång påminner mig också så mycket om sena timmar när man går hem från fest och solen börjar lysa! Härligt att det snart kommer tillbaka!

Lämna ett svar