Tipsa om era bästa (corona-säkra) semesterpärlor i Sverige!

Läget är ju som det är med Corona, och förhoppningsvis kommer nya restriktioner inför sommaren nästa vecka. Men innan dess tycker jag att det är dags att ingjuta lite härlig känsla i kroppen, genom att faktiskt tapetsera ögonlocket med vad vi kan göra i sommar! Utlandet hänger löst (hade så hoppats att detta skulle bli sommaren folk började tågluffa!), men närsemester, hemester, staycation och utflykt i Sverige är ju trots allt det bästa. Eller hur?

 

Därför tänkte jag sätta ihop en guide till sommar-Sverige, län för län (så en kan se vad som ligger i närheten, eftersom en inte ska kuska så långt i år), med härliga, njutiga, hållbara tips. Tips på platser att besöka, njuta och upptäcka. De bästa, härligaste utflyktsmålen, ett trädgårdscafé som serverar de härligaste vyerna, ett slott med magnifika omgivningar, en loppis en inte får missa eller en hantverksmetropol.

Men jag har ju inte koll på hela Sverige, därför tänker jag att vi kan tipsa varandra, och så sammanställer jag en guide? Låter det härligt? En guide gjord av … oss. Tillsammans! Ni är ju trots allt de vettigaste och härligaste jag vet!
JA!!!

Hur gör jag för att tipsa?
Mejla mig ditt tips på hej@emmasundh.com, berätta vad stället heter, ange gärna län och berätta varför just detta är en Sverige-pärla värd ett besök.
Har du en bild får du gärna skicka med den, annars kirrar jag!
Skriv gärna med ditt namn, så en vet vem som tipsar (om du vill alltså, helt okej att vara anonym.
Skicka ditt tips innan fredag, så kanske jag kan få upp en guide på söndag (lover inget, men ska försöka!)

Redan nu vill jag tipsa er om något fantastiskt i Värmland (och nedan kan du se exempel på hur du kan skriva ditt tips), för alla värmlänningar, nämligen Happie Camp som min barndomsvän Staffan driver (vi har känt varandra sedan vi var 3 år! Och jag är så stolt!) tillsammans med sin syster bland andra. Jag hängde hemma hos Staffan mest hela tiden under min uppväxt, i hans varma hem, där det serverades Skogaholmslimpa, oboy, ständiga uppfinningsrikedom och roliga upptåg efter skolan. Hans mamma har varit en sån trygghet i min uppväxt, och pja, när jag flyttade hemifrån som 16-åring gick jag mest hem till Staffan efter skolan. För att bo själv var inte kul HELA tiden, det var mycket roligare hos Staffan.
En vän som alltid fanns där.

Och nu har han kommit på detta fenomenala! Min plan var att åka till Värmland och testa detta underbara.  Men på grund av corona så sitter jag fast i Stockholm ett tag till. Men alla ni som har möjlighet, spana in detta!

Och här kommer mitt tips då rå!

Happie Camp, Värmland
Bo med skogen och sjöarna som granne, upplev solnedgångar, grilla med värmländsk kuliss, starta dagen med ett morgondopp och njut av en hemlig plats i naturen. Friluftsliv light, där en bor bekvämt i lyxigt tält, men ändå kan njuta av naturen, se stjärnhimlar och slipper trängas med andra. Alla behöver inte äga (och kånka) ett eget tält, utan en kan ju faktiskt hyra vid behov. Smart och hållbart!
/Emma

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Cecilia

    Dit ska jag garanterat åka post-corona! Så smart för oss som inte är så vana tältare men som vill komma ut och sova och hänga i naturen.

  2. karin

    underbart!!!

Lämna ett svar