Stockholm och årets medvetna julklapp 2023

Varje år sedan fem år tillbaka utser Klimatklubben – tillsammans med Medveten konsumtionÅrets medvetna julklapp. Det är ett alternativ till Årets julklapp som utses av HUI, vars julklappar koras baserat på prognoser, högt försäljningsvärde och representera den tid vi lever i.
Årets medvetna julklapp är målinriktad, och baseras på hur vi borde konsumera och representera den tid vi behöver leva i.
Yep, Klimatklubben och Medveten konsumtion vill skapa debatt och utmana normerna.

Jag sitter med i juryn för Årets medvetna julklapp och har så gjort under de fem år som den utsetts. Men juryarbetet är ingen ensamseglats, utan innan juryarbetet börjar så låter vi Klimatklubbens och Medveten konsumtions följare nominera julklappar som sedan diskuteras i juryarbetet. Det kommer alltid in hundratals svinsmarta nomineringar – TACK för det grymma ni!

Men nog om det.

I veckan var det dags att utse Årets medvetna julklapp 2023.
Eftersom utmärkelsen fyller fem år slog vi på stora trumman och bjöd in ett gött gäng på frukost på Sven Harrys konstmuseum!

Där vi också fått äran att ställa ut Årets medvetna julklappar.
2019 års medvetna julklapp: Vegokokboken

2020 års medvetna julklapp: Reparationen.

2021 års medvetna julklapp: Den pre-älskade klappen.

Och sist, men verkligen inte minst
2022 års medvetna julklapp: Det hemstickade plagget.

Denna klapp är vi extra nöjda över eftersom HUI utsåg exakt samma några dagar senare.
Men vi var först.

2023 års medvetna julklapp stod också redo.

Klockan 9 ramlade gästerna in på Sven Harrys!

Medveten i stan-Annika som jag inte träffat på evigheter och Stina Löving som jag följer och imponeras över på instagram, men aldrig träffat IRL (förrän nu).

Samma visa här. Ati, som jag följer, men aldrig träffat IRL! Och så min kollega Maria Soxbo som jag saknat så mycket.

Ännu en Instagram-crush!
Lump studio som skapar fantastiska kreationer av gamla dukar och andra textilier. Magnifika kreationer där kvinnligt hantverk får synas.

Jennie från Medveten konsumtion .

Och så dessa stjärnor som en alltid blir lika glad över att se. Anna och MalinMrs Mighetto.

Det bjöds på frukost (gröt så klart, eftersom det är julklapps-dags!), och sedan snackade jag, Maria och Jennie om varför Klimatklubben och Medveten kosnumtion utser Årets medvetna julklapp, hur vi tillsammans (som har många följare på sociala medier) kan påverka coh så avslöjade vi så klart Årets medvetna julklappar 2023.

Ett bidrag till en bättre värld.

Det pågår krig, det är ekonomiskt svåra tider, klimatkrisens effekter blir allt tydligare, civilsamhället går på knäna på grund av minskade anslag – det är inte läge att maxa klapparna under granen. Nu behöver vi visa medmänsklighet i det stora och det lilla.
Om det så är att skänka pengar till organisationer som jobbar för att värna barnens rättigheter, klimat eller miljö, eller om det är att ge bort av sin tid. Kanske barnvaktstimmar till den ensamstående eller att dela med dig av din kunskap eller ditt engagemang.
Kort och gott: Den här julen ska vi ta hand om varandra och samhället.

Det blev så himla många spännande och vettiga diskussioner kring frukostborden.
Här har vi den alltid så kloka Maria Lagerman.


Chrissans och Medveten i stan-Annika .

Plånbokssmart och Morotsliv.

Babblade i ett så hann varken fånga Maria eller resten av alla fantatsiska gäster på bild (och inte heller mig själv). Men är så himla glad över att så många kom! Det är verkligen en sån lyx att få träffa nya människor och diskutera svåra saker tillsammans med. Mer sånt! Och fler klimatfrukostar (vi kanske många damma av detta geniala koncept igen)?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Miriam

    SÅ BRA!

Lämna ett svar