Söndagsdrömmen: Kollektivhus med krukmakeri och hönshus!

Som ni vet är jag ju egentligen ingen vidare ensamseglare. Jag tycker att kollektivboende är drömmen. Dela vardagen med människor jag tycker om. Helst skulle jag vilja ha en by, som den där i Sala som är till salu, men så ramlade jag över denna sekelskiftesvilla i Sunne i Värmland.

Det här huset har allt! Två ingångar, prima för två familjer. Här finns många gamla detaljer, ett enormt skafferi, jordkällare (dröm), hönshus, trädgårdsland och ett eget krukmakeri. En ateljé! Hallå!
Och en glasad veranda och en vindig vind.

Foto: Yohanna på Husfoto i Karlstad

Tänk att bo här, men goda vänner bredvid. Mötas på en kaffe på trappan.

Nu undrar ni, varför köper inte du det då? Du vill ju flytta till Värmland.
Och ja, det vill jag.
Men jag vettetusan om någon av mina vänner när samma dröm som jag. Kollektivhus på landet? Och Sunne är aningen långt från mina föräldrar (området jag riktat in mig på). Annars hade jag lätt varit spekulant!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Vilket drömhus! Verkligen underbart. Jag skulle också gärna bo där tillsammans med folk jag trivs med…

    1. Ja, sådan dröm!!!

  2. Wow!

    1. Så fint!

Kommentera

Stäng meny