Söndagsdrömmen: ett skolhus med pärlspont och kakelugnar

God morgon på er!
Hoppas ni sovit gott! Själv somnade jag vid läggning (classic me) så jag nattugglade till alldeles för sent. Som vanligt. Allt blir roligare efter tolvslaget, det är sedan gammalt.

Men nog om det, och mer om en söndagsdröm. Denna gång ett gammalt skolhus norr om Enköping.
Salinge gamla skola.

Foto: Daniel Andersson, Husfoto.

Här finns mycket vackert bevarat, så som kakelugnar spegeldörrar och hallå: GOLVEN!

Och pärlspont! Jag ääääälskar pärlspont. Om jag bodde här, vilket jag aldrig kommer göra, eftersom jag heading mot Värmland, så skulle måla spegeldörren med linolja, i orginalfärg. Eller låta vara för att minnas att det fanns en tid då en spikade för spegeldörrar för att det skulle vara modernt. Och slätt.

Jag skulle fylla hela framsidan av äppelträd och en stoooor, bred perennrabatten!

Köksluckorna skulle jag måla i någon behaglig nyans, och sedan skulle jag stå och baka med utsikten mitt framför fejjan!

Skulle sätta upp pärlspont på väggarna och ta hand om den gamla spisen som om det vore husets juvel.

I uthuset skulle jag inhysa gäster i den ena delen och ha verkstad och ateljé till höger. Tänk att gå till jobbet här.

Jag skulle plantera iris vid dammen, och näckrosor i. Lajva Monets trädgård mest varje dag. Varje tillstymmelse till gräsyta skulle jag odla på. Och på den lilla verandan skulle jag dricka morgonkaffet innan jag begav mig ut till ateljén. Eller cyklade i väg på ärenden.

Pja, så skulle det kanske vara i ett parallellt liv, eller vad tror du?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. ÅH!! Skickade omedelbart länk till min sambo och min lillasyster. Sambon gjorde tummen upp (mot löfte om att bygga staket så att eventuella framtida barn inte hoppar i dammen), och lillasyster tackade ja+hjärtögonsmileys till att flytta in i uthuset/slöjdsalen och bygga växthus med mig på tomten. Tack för en stunds dröm om en annan sorts framtid <3

    1. Åh! Berätta om det blir av!? Får jag komma å hälsa på då? KRAM

      1. Det framgick nog inte av min kommentar att det mest var en knasig idé och inte så verklighetsförankrat 🙂 Men så otroligt mysigt att drömma om, och att också få höra att de som man helst vill ha omkring sig är lika pepp som man själv. Och när vi i någon framtid gör verklighet av drömmarna om systerkollektiv så står du högt på gästlistan! Kram och tack för allt du skriver!

        1. Hahaha! Trodde så att ni skulle försöka köpa, hahaha!

Kommentera

Stäng meny