Pink is very me

makeup by emmas vintage

Detta total-rosa makeup-kit ramlade ner i brevlådan häromdagen. Oriflame har utgått från tre stilar i sin nya kollektion “Very you”, och där passade jag tydligen in alldeles utmärkt i den superrosa avdelningen.
“Rosa is very you” stod det i snirklig text under en bild på mig i min knallrosa klänning.
Jag blir lite tvehågsen inför denna indelning. Rosa är en omdiskuterad kulört, och jag fullkomligt hatar tanken på att det ska vara någon form av gulligull-tjejfärg. Som att färg har ett kön. Nonsens. Eller att man automatiskt tycker om den för att man har föds till kvinna. Bör tycka om den. Jag har hatat rosa bara därför tills för några år sedan.
Så jag tänkte ta tillfället i akt, nu när rosa uppenbarligen is very me, att utse rosa till en power-färg. Utan kön. Utan gulligull. Rosa för mig är den enda varma kulörten som mitt bleka nylle passar i och jag fullkomligt älskar denna fantastiska, riviga powerfärg.
Så.
Med denna förklaring får rosa gärna vara, very me.

skor by emmas vintage

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Hanna

    Det vore synd om färgen rosa vore så laddad att vi inte längre kunde bära den. Det är ju en sådan jättefin färg. Min son (som är beräknad till 3/1, vi har kollat att det är en pojke) kommer att få ärva sina storasystrars kläder och de har en hel del rosa, lila och gula plagg. Superfint! Även flickornas kusin, Ture, har burit de kläderna och han älskar de glada färgerna.

  2. Lisen

    Alltså ja! Snälla!

Lämna ett svar