På besök i ett rivningshus!

Förra veckan drog jag och John till ett fallfärdigt hus några mil bort. Huset skulle rivas så vi fick möjlighet att komma dit och plocka material till vårt hus (lycka!).

Det första jag såg när jag klev ur bilen de här portarna!
Enorma! Och perfekta till ett framtida växthus tänker jag.

Inne i huset hade innertaket börjat rasa in, men där stod en underbar arbetsbänk. Vi tänker odlingsbänk i orangeriet.

Några av lådorna fanns kvar liksom luckor.
Där det fattas får vi hitta på något skog tänker jag. Det ger sig.

Där fanns också dörrar och fönster med munblåst glas som vi trixade ner och tog med oss.
Hade jag haft mer tid hade jag bänt loss varenda bräda och tagit med mig hem till allehanda projekt.
Önskar så att jag hade mer tid!

I bilen hem snackade jag och John om att i framtiden kanske starta en återbruk. För är det något vi båda gillar är det ju det här. Ta hand om gamla fönster, dörrar, material och ge dem nytt liv och nya sammanhang.
Det vore nått det!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Lisa

    Här i Sthlm har Rivners alltid funnits och varit ett mellanstop för dörrar och fönster i väntan på ny användning. Men för nåt år sen hade de lagt ner! Hur sjukt?! Så nu finns inget större organiserat återbruk av byggmaterial här. Kommunen borde självklart ordna det tänker jag, bredvid åvc en stor hangar där byggdetaljer kan vänta på nya byggen. Skulle vilja örfila politiken så de vaknar, det går så oerhört långsamt med anpassningen.

    1. emmasundh

      Håller HELT med! Det borde ju satsas EN MASSE på just återbruk av alla de slag!

Lämna ett svar