Olle Eksell för IKEA

Precis innan jag sladdade in på BB damp det ner ett stycke spännande bok genom brevinskastet.
Med anledning av att IKEA lanserar en kollektion med mönster signerade den grafiska formgivaren – och tillika hennen bakom Mazettis karaktäristsika ögonkakao – Olle Eksell, så släpps även boken ”Olle Eksell – Javisst!”. 

IMG_1006

Mellan värkarna satt jag med näsan djupt ner i denna retrodröm till bok och jag förälskades av de detaljrika och finurliga illustrationerna. IMG_1011

Tänk om reklamerna såg ut så här i dag, vilken konfetti för vardagsögonen. Som en cancan för själen. IMG_1019
Förutom boken då, så släpper IKEA den 10 april en kollektion med allt från mattor, sängkläder och konstkort prydda med Olle Eksells mönster.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Moa

  Det där ser fint ut!!!
  Jag har en liten ordfundering, du skriver “hennen”. Ett ord jag aldrig sett förut, men jag förstår det som att du vill använda ett könsneutralt alternativ till “mannen” och “kvinnan”. Visst?
  Jag vill påpeka att jag inte har något emot den intentionen, tvärtom, men som den språkfantast/junkie jag är (en del skulle kalla de språkpolis, -snobb, -faschist eller något annat men inte jag) så måste jag ändå fråga varför inte ordet “personen”?
  Jag tycker mycket om “hen”, “henom” och för att inte tala om “henniska”. Men ordet hennen? Det faller sig varken särskild bra i munnen eller är praktiskt, till skillnad från de andra, därför att det finns ju redan ett könsneutralt ord, personen som är förträffligt.
  Har jag rätt (hoppas!) eller är jag bara oflexibel (vill inte tro eftersom jag ändå är otroligt positiv till liknande ord)? Vad tänker du/ni?

  Ps. Ja detta må vara en liten hang-up men det är ju så intressant med språkbruk!! Vilket jag antar att du också Emma tycker eftersom du ändå introducerar ordet. Ds

  1. emmasundh

   Hej Moa och tack för din kommentar. Ordvalet var full genomtänkt och jag tyckte det passade in. Jag är långt från språkpolis, trots att jag är utbildad journalist, däremot så älskar jag att leka med ord. Hitta nya spännande, ögondunkande (ej befintligt ord) ord som fånga människors uppmärksamhet. Kittlar till och ger en ny fin finess på en mening. Jag har inget emot ordet “person”, men jag tycker inte att det är tillräckligt … intressant. Jag funkar lite så, undviker helst ord som inte kittlar i min hjärna. Jag tycker om att hitta på nya ord, vända och vrida och utmana språket. Så länge folk förstår vad en menar så tycker jag om att leka med språket.
   Stor kram emma

 2. Vajb

  Åh! Va läckert! 🙂

Lämna ett svar