Oktober: Tårar, “Shit of dog” och en genialisk bild.

 

Min oktoberlista har marinerat ett tag, men nu är den redo att se kvällens, månens, TV:ns, kvällslampans, Wallanders och whatever’s ljus. Listan sammanfattar allt som rör sig i mitt huvudet, vad jag dagdrömmer om, vad jag har för planer och vad som gör mig glad just precis nu.

Månadens roligaste: Autocorrecten på Iphone. “Personer” blir allt som oftast “persienner” och “peruaner” i min mobil. Mitt briljantaste sms? “Du är sådan fin persienn! Jag menar peruan”.
Månadens favoritbild(er): Det här.

IMG_0906

Månadens resa: Frankrike. Och lite Värmland.IMG_1373

IMG_0687-Recovered
Månadens stolt: Att vi inte kompromissade med miljön, utan tog tåget till Frankrike.

IMG_1266

IMG_3683

Månadens plagg: Koftor och jackor. Väderpronosen inför Frankrike-resan hade sagt mellan 17-22 grader. Verkligheten? 14 grader första veckan. Och 7 grader nästkommande vecka.

IMG_2006

Månadens doft: Parisisk tunnelbana. Borde finnas som parfym.
Månadens ord: “Shit of dog”. Mitt nya favoritord. Jag och John stegade in på Emmaus i Paris, i hopp om storfynd. När vi kommer in så fejjas det som aldrig förr. Golven torkas och vi vågar knappt gå in på grund av den idogt skurande fransmannen. Det första jag får syn på är en gråblårutig skoluniform för barn och dör lite. Då påkallar skurfransosen min uppmärksamhet, pekar strängt på mig och säger “Shit of dog”. Jag fattar efter ett tag vinken och förstår att han säger att jag har hundbajs under mins skor och har förstört hans livsverk. Jag jäktar svettigt ut genom dörren för att undvika fläckar på hans nyskurande, ingroddskitiga plastmattegolv från 60-talet. Väl ute på gatan tittar jag under mina skor. Sulorna var rena som en bassängbotten. Vi gick därifrån. “Shit of dog” blev därefter vårt bästa ord i Paris.
Månadens dagdrömmeri: Drömmer just ju om att få mer tid för att sy barnkläder, måla akvarell och fixa alla de där projekten som står på hög. Det tar mig osökt till nästa punkt …
Månadens bästa: Syjunte-klubb med Ida–Maria och Linnea som jag lärde känna i föräldrargruppen på Södra BB. Yej!
Månadens insikt: Den svenska järnvägen är ett skämt jämfört med tågtrafiken på kontinenten.
Månadens tår: När tåget rullar in från Tyskland till Danmark och dansk polis går igenom tåget för att fråga var “vissa” personer kom ifrån och var de skulle. I släptåg hade de två nyfunna barn. Dyblöta av regnet med en varsin plastpåse som de höll hårt i handen. De tittade med rädda, milda ögon på mig när de moloket gick förbi. Slängde en blick på Majken. I handen hade de troligtvis det enda de ägde. Då rann tårarna kan jag lova.
Tårna rann igen när vi klev av Köpenhamnståget i Stockholm. Perrongen var fylld med poliser, frivilliga och organisationer som varsamt och vänligt tog hand om förvirrade, rädda flyktingar som var i ett helt nytt land där de inte förstod språket. Det gjorde mig så rörd att se alla dessa människor som samlades där för att hjälpa.

Månadens längt: Längtar något vansinnig mycket efter att åka till Värmland, på pysselhelg.
Månadens köp: En rutig regnjacka till Majken (Tradera) och vintage Kenzo-kavaj i Paris. Bland annat.
Månadens paradox: Många högerextrema anser att invandringen kostar för mycket.  Just nu bränns asylboenden ner till höger och vänster, vilket medför att dessa stackars människor, som flytt för sina liv, måste omplaceras på boenden som kostar staten dubbelt så mycket pengar. Det är inte invandringen som kostar pengar. Det är de högerextrema.

Månadens mat: Chilin ur boken “Mera Vego” av Lisa Bjärbo. Mums! Laga den!

 

Månadens film: Skrattade mig igenom filmen “Spy” med  Melissa McCarthy
Månadens TV: 
 Förutom “Modern Family”, “Downton Abbey” och “Modus”? Jag är ju ett stort Poirot-fan och ramlade över dokumentären “Being Poirot” med skådespelaren David Suchet och kunde inte slita mig. Han är nämligen lika fascinerad av sin rollfigur som … jag. Om du tycker om Agatha Christie så måste du spana in.
kroppsskrubb-kanel1-700x1006 evelina-pch-elsie-700x1043 ekologiskt-te1-700x922
Månadens blogg:
 Evelinas ekologiska. Är fullkomligt begeistrad i de vackra bilderna, smaskiga recepten och är ju (så klart) helt såld på de naturnära bilderna och den miljösmarta inriktningen.
11376295_505236992965359_557125764_n 11022846_781017605317975_753228610_n
11137640_1088931357790294_867529157_n 11022956_638500182949287_753119900_n
Månadens instagramkärlek: @Parisinfourmonths. Om du tycker om Paris så måste du följa detta konto.
IMG_7857
Månadens hur-gick-det-till: Varje dag tittar jag på Majken och undrar hur fasen det gick till. Även om graviditeten var allt annat än oförglömlig så känns det så märkligt hela prylen. Jag fattar liksom inte att jag varit … en boll.
Månadens frustration: Köpte en Iphone 6 via Tele2 som inte går att ringa med. Det ni! Jag borde ju ha anat oråd eftersom jag i stundens hetta valde färgen “space grey”. Jag är ju svinrädd för rymden. Har vänt ut och in på mig själv för att få telefonskiten att fungera. Relationen frilansjournalist och mobil är liksom lika tät som den mellan bonden och regnet. Det är ett måste.  Och det enda de säger på supporten är att jag ska lämna in den på lagning. “Om de har en lånetelefon inne så kan du få låna en”. OM?
Månadens bild: IMG_3897s
John skulle ta en fin bild på mig när jag hoppar vid eiffeltornet. I min hjärna blev bilden så genialisk. Men kameran visade något annat. Vänligen zooma bilden.
Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 13 kommentarer

 1. Lovlilett

  Alltså Emma! Ligger här i sängen och ska somna, försöker trötta ut mig genom att läsa dagens blogginlägg. Sambon vaknar av att sängen bara skakar eftersom jag ligger i ett tyst men ack så intensivt asgarv när jag läser om din fårskinnsbild! Tack för dagens/kvällens skratt och för en underbar blogg 🙂

 2. Louise

  Ååh haha! Fantastisk bild på dig Emma! :))

 3. Silje

  Så mange fine bilder, og det siste er jo bare kjempeartig! 😀 “Modern Family” og “Downton Abbey” er to av mine favoritter også, sammen med “Poirot”. Den dokumentaren med David Suchet er jo et must for alle Poirot-fan! 🙂

 4. alice

  hahahahaha skrattade mig igenom detta inlägg. “shit of dog” <3

 5. Sofie

  Okej. Asgarvar åt shit of dog så tårarna rinner. Så tar man sig samman och så avslutar du med den bästa bilden på länge! Asgarvar igen o gillar att du bjuder på dig själv så mycket!

 6. Eva

  Skrivbordsbilden ser ut exakt som vår misses lurviga kattmage, vilket kanske är det gosigaste som finns!

  1. emmasundh

   Åh, kattmagar är det BÄSTA som finns!

 7. Linda H

  Var har du hittat Poirot-dokumentären? Älskar A.C.

  1. emmasundh

   Åh, en AC-kollega! Den gick på Kanal 7, men den går säkert att få tag på på the internetz. Kramar emma

 8. Gaby

  Du är så härlig! 🙂 Älskar din blogg!

 9. Klara

  Hahahaaaa! Fårskinnsfällen! Hoppbilden! Tack för bjussigt inlägg som gav mig ett skönt kvällsskratt!❤️

  1. emmasundh

   <3

Lämna ett svar