När ett ögonblick blir konst.

gotland kutens bensin by emmas vintage

För ganska precis ett år sedan befann jag mig på Gotland tillsammans med ett par vänner. Det är tradition. Vi bor hos vår kompis Mick, i hans lilla stuga på östra Gotland. Där grillar vi, hänger i bersån, fikar singoalla, läser pocketböcker, går på loppis, åker på utflykter, pratar in på nattakröken och spelar Risk.
En av alla dessa minuter som förflyter förevigar jag på bild. Titt som tätt. Och så lägger jag upp en del av dem här. Och i bland blir de konst.

Min Värmlands-frände Anna Ileby fastnade för ett fotografi jag tog förra sommaren och frågade om hon fick göra en oljemålning av det. Fotografiet föreställer min man John och min vän Lisa som sitter på Kutens bensin uppe på Fårö. Dit hade vi åkt en dag med en Bubbla som vi fått låna av ett par vänner som bor på Gotland.
Här har vi precis beställt in galetter och Coca cola. Magarna kurrar och det är rätt … gött. John gassar i solen, Lisa sitter som vanligt med näsan i en bok och jag försöker föreviga det hela.

gotland kutens bensin anna ileby by emmas vintage

Nu är Annas tavla klar och hänger för allmänhetens beskådan på konstutställningen “Blått och bart” – en årlig utställning (med olika teman) som min mamma faktiskt är med och arrangerar. Utställningen håller öppet mellan den 20 – 28 juli, 13.00 – 18.00 varje dag. På utställningen kan du så klart även se en rad andra konstverk, och om jag inte minns fel ställer Anna också ut en tavla som föreställen denna lady.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar