Mina sommarplaner 2022

Bara en endaste dag kvar till midsommarafton och startskottet för sommaren 2022!
Är ni nyfikna på mina planer? Ja, men då kommer de här!

Första planen: Hitta en plats på tomten för mitt dröm-auktionsfynd! En ormbunkssoffa!
Nästa plan är väl att dra opp lupiner och sätta i vas. Så jädra fenomenal nytta-med-nöje-grej.

Måla ekan!
Förra året sladdade jag ner till sjön i tid och otid för att laga och måla vår gamla eka som legat på vil de senaste femton åren. Det målades så många lager linolja förra året att vips så var sommaren slut. Men i år, I ÅR, ska den i sjön! Och jag ska ro! Jag och storbarnet har målat den en gång och nu ska den bara torka.
Bilden ovan är från Dackefejden när ekan var i sjön sist. Nedan läget just nu – nymålad.

 

Midsommarafton i orangeriet
I år blir det midsommarafton i orangeriet! Några vänner kommer hit över helgen – sånt mys!

Bygga hus av halmbalar
Efter midsommar slår vi på stora bygg-trumman. För då ska huset halmas! Ja, men detta är ju det maffigast, roligaste och mest spännande med hela bygget! Vi kommer att ha workshop (det går att anmäla sig här) och så kommer ett gäng kompisar på besök. Detta mega-lego vill en ju bara inte missa!

Lerklina vårt hus
Efter vi har halmat huset så tar nästa workshop vid. Nu ska huset lerklinas!
Nu kommer liksom huset se ut som ett hus – overkligt! Ska bli så kul att utropstecknen inte räcker till!
Den workshopen kan en så klart också anmäla sig till. 

Nattåget norröver
I mitten av juli – när huset står å torkar – är vi bjudna på bröllop i Umeå. Så vi lämnar bygget och så vi tar nattåget norröver, slår klackarna i taket på bröllop och passar på att hälsa på Johns föräldrar i deras sommarstuga vid Bottenviken.

Lata dagar med bad, utflykter och kompisar
Under två veckor ska det cyklas, badas, middagar ska ätas i orangeriet, ekan ska ros och så ska jag besöka värmländska pärlor tillsammans med kompisar som kommer på besök. Förra året drog vi uppåt, mot Sunne och fantastiska Alma Lövs museum. Det är ju ett måste, men vill kika förbi några andra ställen också. Jag har nämligen en lista på ställen jag vill besöka, så det är bara att börja bocka av.

Astrid Lindgrens Värld
Vi kör en repris på förra året och tar tåget till Astrid Lindgrens värld tillsammans med våra vänner Amanda och Martin och deras kids.

Tjörn
Och så avslutar vi med några dagar på Tjörn. Som jag har längtat efter att återuppta denna tradition! Och nu ska jag få göra det. Wiii!
Varje sommar från att jag var sju äpplen hög tills att jag fick barn (och tydligen köpte ett torp på Gotland) så spenderade jag varje sommar här. Tog morgondopp i havet, cyklade på utflykter, sprang runt med salt i ögonvrån, besökte på akvarellmuseet, klättrade i berg, spelade kort på punchverandan och satt på bryggan i Kyrkesund och lyssnade till havets kluck. Nu ska jag få åka dit igen! Här har jag lekt som barn, ränt efter göteborgare som tonåring och hällt vatten över min syster varje sommar sedan 90-talet.

Nä, men detta blev ju en lätt maxad sommar. Men det ska bli kul!

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Lämna ett svar