min fredag.

IMG_4777

Här, bland ungefär en miljon kuddar och två täcken, började min fredag.
Jag har en enormt märklig dygnsrytm just nu. Vaknar vid fem-snåret, pigg som en mört, jobbar supereffektivt ett par timmar, käkar frukost och gör en plan för dagen. Sedan är jag helt slut, och då måste jag sova en halvtimme. Sedan går jag upp och jobbar vidare.

IMG_4779

Jag är ungefär sämst på att bädda sängen. Så när jag jobbar hemifrån ser det mest ut så här.
IMG_4796

Solen fullkomligt dränkte sovrummet, så helt plötsligt famlade jag inte i mörkret längre, utan såg alla projekt som är i gång. Här har vi projekt barnhörna, som just nu är som ett vitt pysselark. John har målat spjälsängen vit, och så har vi köpt Liberty-tyg som vi ska sy en baby-filt av. Och så sitter kossan och väntar på sällskap. Längre än så har vi inte kommit.

Det ska sättas upp tavlor, hängas upp sänghimmel och gud vet vad.
Men det tar vi sen. När vi har tid.
Just de där projekten blir ju extra roliga att ta tag i när det är fredag och deadlinehets. Så klart.
IMG_4864

Vid 12 blev det lunch. Vegetarisk lasange som John gjorde i går. Ungefär det bästa jag vet.  Och ett glas kall mjölk till.

IMG_4883

Flyttade in med laptopen i vardagsrummet, skrev så att fingrarna brann och hade det här som utsikt.

IMG_4784

Vid 14 sänkte sig solen sakta och det blev allt mörkare. Men det är bra. Då ser jag inte alla projekt, utan jobbar utav bara farten. Just nu lyssnar jag på Musikhjälpen på högsta volym och fäller en rörd tår då och då. Älskar tanken på att så många människor går samma för att göra världen lite bättre. Om du inte hört Linnea Henrikssons brandtal ännu, så spana in det här. Så viktigt. Och bra.
Nu väntar på att de ska spela min önskade Bob Dylan-låt, som är min och Johns låt.
Har ni önskat någon låt ännu? I så fall vilken?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. mariell.

  så fine bilder! merkelig: fikk akutt lyst på lasagneRESTER.

 2. Krix

  Hej finis! Recept på den där till synes smarriga vegolasagnen emottages tacksamt! En fråga till dig som blondie: Bleker eller färgar du ditt hår som vanligt nu när du är gravid? Har precis testat positivt och googlar halvt ihjäl mig efter tips. Hälften verkar säga no-no och hälften äh. Känner mig som en sliten dammtuss med utväxt och det skulle ju kännas lyxigt att få färga och slinga mig snart…hur gööör man?! Kram från K

  1. emmasundh

   hej Krix! Det receptet ska vi nog kunna lägga upp =)
   Och så till din fråga.
   Förut så blekte jag hela håret, men nu har jag gått över till att slinga det. Dels för att det är skonsammare, men också för att jag inte kommer att kunna gå till frisören lika ofta i framtiden. Hör med din frisör vad hen rekommenderar. Min rekommenderade skonsamma slingor, och hon är expert på ämnet =)

   Kram emma

Lämna ett svar