Knalliga kulörter, knivsöder och blommor.

pasteller åhlens by emmas vintageTidigare i veckan lämnade jag deadlines och projekt på kontoret och gav mig in till stan. Det nalkades nämligen pressvisningar för våren och sommaren 2015. volang parasoll åhlens by emmas vintage

Jag mötte upp Volang-Linda på Kungstensgatan där Åhlens hade sin vårvisning. Därinne fanns parasoll och prunkade vår. inredning åhlens by emmas vintage

Vi fick en tjuvkik på den kommande säsongen som var fullproppad med kulörter, trä och smutsiga pasteller.    inredning pastell by emmas vintage

inredning origami åhlens by emmas vintage

Origami-formerna återkommer hos Åhlens även nästa säsong minsann. inredning åhlens by emmas vintageBäst var deras hållbara satsning. Åhlens hade byggt upp en hållbar lägenhet, men ett klart och tydligt miljötänk, mitt i lokalen. Och sådant gillar ju jag. Mer sådant säger jag!volang knivsöder hornstull by emmas vintage

Efter Åhlens-häng drog vi till mina gamla kvarter på Knivsöder. frisör hornstull by emmas vintageJag har inte varit här sedan flyttlasset gick för tre år sedan, och fick ett sting av längtan i kroppen. hornstull högalidsgatan by emmas vintageMin och Johns gamla gatan, Högalidsgatan, i Hornstull. Här hade vi vår första egna lägenhet. En liten etta på 34 kvadratmeter, med gammal gasspis från sekelskiftet, konstiga orginaldetaljer, ljusgröna väggar och gamla knarriga fönster. Kan sakna den där lägenheten något jävulusiskt ibland. Där bodde vi två, tillsammans med vår lånekatt Winston, hade fest ungefär varje helg och blev bara ännu mer kära. hemtex inredning blommor by emmas vintage

På en parallellgata till “vår” gata, på Heleneborgsgatan hade Hemtex sin vårvisning. Jag och Linda gick in i ett hav av blommor. hemtex inredning blommor by emmas vintage

Fick rejält med tistel- och vas-cravings kan jag ju lugnt konstatera.

hemtex inredning sängkläder by emmas vintage

Hemtex vår var också full av ljusa kulöster, blandat med mycket trä. Jag fastnade för den där stor spetskudden (som står längst bak). Lika fin i somriga stan som ute på landet. hemtex inredning blommor by emmas vintage

Mer tistlar och ranunklar.

hemtex inredning by emmas vintage

Vi tog en sista titt på blomhavet, tackade för oss och klev sedan ut i solskenet igen.

 emmas vintage

Sa hej då till Linda och passade på att ta en extra sväng förbi mina gamla ställen.

hornstull bageri by emmas vintage

Som det här bageriet som aldrig var öppet när vi bodde här. hornstull konditori by emmas vintage

Så himlans fint. midsommarkransen by emmas vintage

Lämnade Hornstull och åkte sedan hem till Kransen.  midsommarkransen tellus blommor by emmas vintage

Innan hemmakontoret väntade tittade jag in hos underbara Afarin på min stammis-blombutik runt hörnet, Tellus Blommor. midsommarkransen tellus blommor by emmas vintage

Kikade på hyacinter och köpte med mig ett fång tistlar för att dämpa tistelcravings. midsommarkransen innergård by emmas vintage

Sedan smet jag runt hörnet, in genom porten och lunkade hemåt.

 

 

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Johanna

  Hej Emma!

  Jag är går snart in i vecka 25 och tycker att du är så himla fin i pennkjol. Jag gillar att du försöker fortsätta använda vanliga kläder trots graviditeten. Jag har därför beställt två kjolar från Lindex (inte från mamma-avdelningen) i pennkjolsmodell men i trikå (låter superskönt!) så att jag ska kunna ha dem en tid framåt. Du har helt enkelt inspirerat mig i min graviditetsklädsel!

  Tack!
  Kram Johanna

  1. emmasundh

   Men åh, så glad jag blir att jag kan inspirerar =) Och stort grattis till preggoberten.
   Stor kram emma

Lämna ett svar