Kjell och klortanten!

sommar by emmas vintage

Precis så här, som vid sjön hemma i Värmland, vill jag att alla somrar ska se ut. Jag vill att mina framtida barn ska bada här, lära sig meta fisk och känna det lite kalla sjövattnet möta sommarben på kvällskvisten. Huttra lite i ett gammalt badlakan medan det dukas fram sommarsallad – en mix av allt som trägården bjuder just för dagen. Tillsammans med nyvärpa ägg och lite vinägrett på. Hitta de där soluppvärmda fläckarna på klipporna och sitta där och andas in frisk luft. Precis så som jag gjorde, när jag var barn.
Jag vill att de ska kunna åka pulka om vintern, bygga iglos av skaren på ängen, plocka vitsippor på våren och sitta inne och huttra medan de där alldeles lagoma höststormarna drar förbi utanför fönstret.  Och i sin tur kunna få barn och barnbarnsbarn.
Översvämningar, orkaner och naturkatastrofer – sådant som vi redan nu ser eskalera och som med stor sannolikhet beror på miljöförstöring – får gärna dra åt pipsvängen. Men ingenting kommer av sig själv. En viktig – om än jobbig – tanke att bära med sig i denna plastifierade högtid – inslagen i skimrande julstämnings-papper (som färdats fyra varv runt jorden).

Det är banne mig inte lätt att veta vad man ska göra, för att värna om vår lilla jord (som tyvärr bara finns i ett exemplar). Därför kommer här ett himlans viktigt och bra tips: Podcasten Kjell och klortanten! Det är Kjell Eriksson och min bra:iga, miljösmarta granne Stina Billinger (som faktiskt bodde i vår lägenhet innan vi flyttade in) som pratar miljö tillsammans med sköna kompisar – kända som okända. Här kan du även få tips på hur du kan fira en hållbar jul – utan en massa miljö-dåligt-samvete. Hur bra som helst!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har en kommentar

  1. Fröken H

    Tack så hemskt mycet för bra pod-tips! Ser fram emot att lyssna på den när jag är tillbaka på kontoret 🙂

Lämna ett svar