Jakten på rätt nyans till huset

 

God morgon! Hur mår ni? Hur har ni det i januari-vardagen?
Jag börjar känna lugnet i kroppen, fast jag har en hel del att göra och lägenheten i Midsommarkransen inte ens är hoppackad, hehehe. Men snart, snart piper vi dit för att köra ett packnings-ryck, för flytten är bokad till den 1 februari. Tidigare än vi tänkt, men det fina är att vi kan samflytta med några andra som flyttar samma sträcka. Hej, resurseffektivitet!

Just precis i dag väntar möten, promenad i snön och så ska vi försöka komma fram till vilken nyans vi ska ha på huset vi ska bygga. Det är så sablats svårt att försöka höfta nyanser när huset inte ens finns. I en vanlig värld hade en ju testat, provat, nött och funderat.
Nu är det mer inspobilder och försök till beslut, för bygglovsansökan bara MÅSTE in nu. Planen var ju att skicka in den vid årsskiftet, och här sitter vi nu …

I förra veckan lät jag alla Patreons rösta fram förslag, och jag de flesta landade i ljusgult hus (ljus guldockra) och fönster i engelskt rött.

Jag tycker det är fasligt vackert så klart, även om jag kanske inte är team rött i så många lägen.

Kolla det här från Visby exempelvis. Så fint!

Visby, Skansen och Gamla stan är mina go-to-plejs när det kommer till kulörter. För att inte tala om internetz! Älskar färgkombinationerna hos UnderbaraClara och LongingforLennon.

 

Så vad landar vi i då? Jo, jag tror att vi landar i …

 

Eller snarare det här huset till vänster. Ljust guldockra (ska höra av mig till Skansen och höra mig för om exakt färgnyans) och guldockra fönster. Fint till falu rödfärg också tänker jag (som vi ska ha på hönshus och uthus).

Vad tror ni? Säg gärna ja, för jag håller på att bli knäpp här av allt velande fram och tillbaka.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 13 kommentarer

 1. Nina

  På Patreon röstade jag på gult med engelsk rött runt fönstren men nu ändrar jag mig för bilden från Skansen var så fin. Ljusgul ockra med guldockra fönster blir superbra!

 2. Klara

  Det kommer bli SÅ fint!!

 3. Linn

  Så himla tidlöst vackert och blir ju en fantastisk bakgrund till rosa/röda klätterrosor och blommande körsbärsträd?

 4. Ekot

  Kommer någon granne se huset? Fråga om det är någon färg de INTE vill ha?

 5. Emma Thun

  ja, Ja, JA!!!
  Så mjukt, varmt, inbjudande <3

 6. Moa

  Ja! Såååå otroligt fint!

 7. Märta

  Vackert!

 8. Sarah

  JA!!!!!!! Min dröm har alltid varit falurött med vita knutar. Men detta är så vackert ihop!

 9. Josefin

  Kör på’t, kommer bli super fint!

 10. Gunvor

  Jag tror det blir helt perfekt!

 11. Karin

  Om färgen skulle bli helfel går det ju att byta färg, om en 5-15 år när det är dags för ommålning ändå. 😉 Det är ju inte ett lika stort miljöslöseri som alla som river ut kök och fönster bara för att det inte är riktigt 2021.

 12. Sofia

  Blir jättefint med guldockra runt fönstrena! Och om du inte blir nöjd är det ju bara att måla om.. om sisodär 10-15 år 😉
  Tänker att det är ni som ska bo där och se huset varje dag och säger magkänslan att ni vill ha huset i en speciell färg, ska ni köra på det! 🙂

 13. Linn

  Haha håller med ovanstående, röstade inte på den färgkombon, men det var väldigt fint nu när man fick se de på riktiga hus. Kör på det! 😀

Lämna ett svar