Jag har jinxat en gång för mycket

swedish grace by emmas vintage

Snörvel, pust och stånk.
Ligger hemma i skrynkelsängen, med glasögon på nästippen, röd nos och omringad av tidningskorr, näsdroppar och uppbunkrade förnödenheter. En kopp med honungsvatten och en nöd-banan.

Det var bara en tidsfråga innan jag skulle hamna här, eftersom jag fullständigt har jinxat sönder mitt briljanta immunförsvar. Barnmorskan kallar mig för stålkärring och jag har orerat sönder frasen “Jag blir aaaaldrig sjuk” de senaste veckorna. För jag blir aldrig sjuk. Mja, till jag blir sjuk då så klart. Men inte heller då vill jag riktigt erkänna att jag är just sjuk, och efteråt förtränger jag det illa sjukdomsförloppet illa kvickt och intalar mig att det var åååår sedan jag hade feber. Sedan är jag igång igen. Jinxar.

Men nu ligger jag här. Sjuk. Tydligen.
Jinxad stålkärring.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Krya på dig Emma!! Och tack för alla härliga inlägg! 🙂

 2. Oh fina du, krya på dig!
  Hoppas det är en snabbt övergående förkylning!!!
  Åkte på några dagars feber o matthet i förra veckan, ganska förutspått då
  båda Vildingarna också varit dåliga…dagisbaciller e inte att leka med 😉

  Kram L

 3. Hej Emma!
  Jag brukar aldrig skriva kommentarer på bloggar men jag fick bara en känsla, för när jag väntade mitt andra barn så började min förlossning just med feber! Om det nu var feber du hade? Tyckte det stod något om det. Jag åkte in till sjukhuset för att kolla att allt såg bra ut, vilket det gjorde, så jag fick åka hem igen med febern. Jag låg i sängen till dagen efter då den plötsligt försvann, fast med en ofantlig trötthet kvar. Sen kom värkarna 🙂
  Fick höra av min svärmor att det startade samma för henne.

  Man vet aldrig !

 4. Hihihihi du är för gullig! Hoppas att du blir frisk på dirren! När man haft mycket att stå i utan att vara sjuk på länge så kan jag sakna det lite, men ångrar mig alltid illa kvickt när man väl ligger där med snytpapper och feber. Det var mest liggastillandet man saknade alltså. Massa friskuskramar!

Kommentera

Stäng meny