Inställda planer, podda om matsvinn, framtidens energi och hallå: tillträde om TVÅ dagar

Det där blev världshistoriens längsta rubrik. Men resten av denna vecka innehåller så mycket, trots att det bara fyra dagar kvar av den.

Alldeles strax ska jag cykla i väg till en hudklinik för att få en så kallad kroppsscanning. Yep, jag ska ta av ig i bara mässingen och få alla hudens prickar kartlagda. Jag tog ju bort en prick i våras, och den visade sig vara helt ofarligt, men eftersom jag har många prickar så har jag fått möjlighet till kroppscanning.
Efter kroppscanning ska åla på mig kläderna och cykla in till Fotografiska där jag ska intervjua Paul Svenson om matsvinn. Nästa avsnitt av Plan B-podden ska nämligen handla om matsvinn, så då måste vi ju snacka med matsvinnets posterboy: Paul.

Efter intervjun skulle jag egentligen ha cyklat med infrastrukturminister Tomas Eneroth – tillsammans med cykeluppropet-gänget. Snackat cykelboom, infrastruktur, pandemi och hållbar omställning. Men cykelturen blev inställd, och nu ska vi försöka hitta en ny tid.
Synd så klart, men det ska regna i eftermiddag, så kanske var det lite skönt ändå?

På vägen hem ska jag svänga förbi Emmaus, se om de har mössor och fingervantar till barnen, och sedan ska jag rulla hem och slänga mig i soffan.
Resten av veckan då? Imorgon ska podda med Maria om matsvinn. Denna gång ska vi vara hemma hos mig, och jag tänkte bjuda henne på matsvinnad lunch dagen till ära. Kanske fattiga riddare!

Och på fredag händer det grejer. John piper med tåget till Värmland i ottan för att få nycklarna till sommarstugan, och skriva på de sista papperna. Wiii! Sedan tar han tåget tillbaka samma dag.

Själv ska jag anordna en liten, corona-säker Klimatfrukost tillsammans med Maria, på vackra Bee Urban i Stockholm.
Denna gång ska vi snacka framtid, energi, utmaningar och lösningar tillsammans med Vattenfall, Svante Axelsson från Fossilfritt Sverige och Kristina Östman från Naturskyddsföreningen.

Vi vill ta reda på hur vi kommer att leva i framtiden, hur vi kommer att använda energin, var energin kommer ifrån, vilka normförändringar som måste till och vad utmaningarna är. Och hur de olika parterna ser på saken. Är de överens, på vilka punkter tycker de olika och vilka vägar ser de framför sig?

Jag älskar konceptet Klimatfrukost för jag tror på de där samtalen. Att vara transparent med utmaningarna och försöka hitta lösningar. Har du frågor som du vill att jag ska förmedla så kommentera gärna här.
Vi kommer att livesända samtalet också, via Klimatklubbens insta, så där kan en också ställa frågor.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Hej Emma! Tack för din underbara blogg! Du är en sådan viktig färgstark inspirerande röst! Din text om kroppsskanning påminde mig om att detta måste en ta ta tag i! Var vände du dig? Vad ska jag googla på för att hitta rätt för att göra en koll? Tack

    1. Halloj! Jag gick till vårdcentralen som slussade mig vidare till hudklinik. Går att boka via 1177!
      Kram och lycka till
      Emma

Kommentera

Stäng meny