Gravidmage vecka 39 och inställd förlossning (åter om 13 år).

IMG_0411

28 februari och insikten om att det kanske inte blir något februaribarn. Om hen därinne skyndar sig på liiite.

Tidigare i veckan hade jag förverkar, var inkopplad till TENS-apparaten 24/7, kunde inte gå, testade förlossningsfrisyrer, kände tung-kroppen bli ännu tyngre och tänkte att NU HÄNDER DET.

Men i dag har jag varit pigg som en mört, rörlig som en ål (hallå!? Besteg alla de avstängda rulltrapporna på Slussen!!! (sedan var jag förvisso tvungen att sitta ner länge, men ändå) och känt att nä, detta barn kommer nog först i maj. Eller om tre år. Troligast just nu (som det känns) är att jag föder ut en finnig tonåring om sisådär 13-14 år.
Vilken falskpeppare alltså. Retstickan inne i magen njuter, medan nattlinne byts mot vanlig-kläder, praktiska frisyrer ersätts med mitt vanliga svall och TENS-apparaten läggs på hyllan. Förlossning inställd.

gravid vecka 39

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 20 kommentarer

 1. Anna

  Lycka till med allt! Vill bara passa på att säga att än är inte hoppet om februari-(eller tiiiidig) marsbebis helt ute för trappbestigning är en mycket effektiv igångsättare.

 2. Anna K

  Härligt inlägg Emma! Så där kände jag mig dagarna innan mina tvillingar bestämde sig för att det var dags att komma ut :-). Mådde skit nästan hela graviditeten men sista dagarna kändes det som om jag hade hur mycket energi som helst. Så kankse är det ett tecken för dig med :-D. Håller tummarna för att ni snart får träffa er Cirkus Sundh!

 3. Emelie

  Hej!
  Jag förstår dig precis. När jag i november väntade på att min bebis skulle komma kändes det som hon aldrig ville titta ut, utan att jag skulle vara gravid för alltid. Kroniskt gravid. Den första kvinnan som inte fick en bebis utan bara var gravid. Dagarna bara gick och gick. Jag hade vilat klart, ville inte vila mer. Men så plötsligt kom hon (fyra dagar sent) och jag förstår varför alla tjatade om att man skulle vila. Trots många timmars värkar så orkade man och nätterna gick också – för äntligen var hon här. Stort lycka till! Många kramar

 4. Iiinas

  Tänk ändå att få vara först med att föda en tonåring! 🙂

  Är gravid i v 29 och tycker ( precis som du, fast av andra skäl) att maj är en evighet bort. En mycket märklig känsla att det känns så långt borta men aldrig har varit närmre. En kan tycka att efter 6 års försök och 3 IVF så borde jag vara van vid väntan, men ändå är den där känslan av att Maj känns som 5 år bort där. Det kanske de flesta känner vid den här tiden på året iofs, men när folk säger till oss “Åå snart dags” undrar jag i vilken värld 3 månader är snart.
  Er cirkus kommer strax, ingen inställd förlossning- å andra sidan kommer då du platsa på en gammal hederlig freakshow om du ska vara gravid i 13-14 år 😉

  Lycka till när det är dags!

 5. Hanna

  Det betyder att bebis kommer snaaart! Har också blivit pigg och på ngt sätt fått nya krafter precis innan mina förlossningar! Lycka till när det blir dags!

 6. Nina

  Vilken rackarunge! Men det kan ju gora att forlossningen gar lattare om kroppen redan mjukstartat. Snart nu!!!

 7. Sigrid

  Å, fast just så mådde jag precis innan värkarna startade. Hade haft förvärkar i veckor, men så denna dag kände jag mig precis som vanligt, sprang runt på stan och så kom jag hem, åt lunch, satt kvar vid köksbordet…och då!

 8. Emma

  Åh jag är i samma sits som du. Hoppades på att du skulle fått några kommentarer som löd typ “precis så är det innan bebisen kommer” eller nåt annat peppigt.

  Har bf idag och har precis som du senaste veckan känt mig mer rörlig och har haft mycket mindre sammandragningar. Som att “nån” har tryckt på en paus-knapp. Frustrationen är total. Snälla bebis kom nu för fa-aaaaan!

  Kram på dig och stort lycka till. Du har en superfin blogg verkligen.

 9. Linda

  Hehe Tror du ja. Bägge mina graviditeter var så. Lugn och utan krämpor dagen innan det körde igång

 10. Starseed

  Det er like før når man plutselig får superenergi;-) Jeg vasket vegger, gulv og tak i leiligheten, og malte en vegg, 24 timer senere satt jeg med rakkerungen i fanget<3

 11. Typiskt trist att få en finnig tonåring direkt, jag håller nog ändå en tumme på att det blir dags snart ändå.

 12. Kristin

  3:e mars Emma! Då fyller jag år och det är en himla bra födelsedag, 0303, lätt att minnas! ; )

 13. Josefine

  Slår vad om att nästa inlägg på bloggen blir ett “Säg hej till Cirkus Sundh!” Stort lycka till!

 14. Ida

  I know the feeling! Dagen innan förlossningen lå jeg i sengen og gråt og kjente at förlossningen aldri hadde värt lengre unna! Jeg kjente NADA som tydet på at noe var på gang, men vips, noen timer senere, så var verkene i gang. Stort lykke til, du går en fantastisk tid i möte <3

 15. Ellika

  Åh jag vet precis hur. Började få förvärkar en månad innan bf och tänkte att hen har väl lite bråttom ut. Men jag hade bara förvärkar i en och en halv månad och hann ge upp hoppet, besöka barnmorskan tre fyra gånger efter att vi sagt att det här blir kanske sista gången, gå på överburenhetskontroll och få tid för igångsättning innan ungen faktisk kom ut av egen kraft ( och lite krystande från mig och lite värkstimulerarande dropp från BM) och nu när mitt barn är ett och ett halvt och tiden går så obegripligt fort kan jag för mitt liv inte förstå hur två veckor kunde kännas som en evighet.

 16. Therese

  Heja heja Emma! Väntan är lååång på slutet. Jag gick över 10 dagar… Trodde dottern skulle titta ut en vecka innan BF, men icke…
  Hon körde på med sin cha-cha i magen i ca tre veckor till. Dagen innan hon kom röjde vi träd i trädgårn och jag plockade pinnar å drog grenar, tyckte det var lika bra att ha ett projekt på gång;) Kl 04 morgonen efter knackade hon på dörren och sa titt ut 6 timmar senare!!
  När det väl sätter igång kan det gå fort! Hoppas Circus Sundh är en raket:-)

 17. Amanda

  Har läst att kroppens eget oxytocin (smärtstillande) sätter in några dagar innan det är dags för förlossning och då får man superkrafter, allt för att göra kroppen redo. Smart va?:)
  Stor kram och lycka till!

 18. Babette

  GIck 12 dagar över med min son och hade inte en enda förvärk, kände inte av nått alls. Var också HELT säker på att jag skulle gå runt gravid för alltid. Tills en morgon (sov som en stock natten innan) när jag gick upp, vattnet gick. Och 6 timmar senare var han ute:D

Lämna ett svar